Open dag gemist? Kijk de recording van de online Open Dag van 22 januari 2022 terug.

Intro oriëntatiecursus

De Oriëntatiecursus aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) is bedoeld voor iedereen die serieus een studie aan een kunstacademie overweegt en wil kennis maken met de mogelijkheden die de KABK biedt. Hierbij ligt de focus op de mentaliteit en studiehouding die de school van studenten verwacht.

Specificaties

Taal

Nederlands/Engels

Duur

11 september t/m 22 januari of
5 februari t/m 4 juni

Elke cursus duurt 15 zaterdagen, incl. een dagexcursie (70 uur)

Hoofd vooropleidingen

Zanne Zwart

Diploma

Bewijs van deelname

Kosten

€700 per cursus (incl. dagexcursie)

Cursusinformatie

De Oriëntatiecursus aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten biedt je de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen en kennis te maken met de verschillende studierichtingen. Hierbij ligt de nadruk zowel op het procesmatige werken als op de ontdekking en ontwikkeling van de eigen artistieke ambitie. De maatschappelijke oriëntatie speelt hierbij een grote rol.

Je kunt een ontdekkingsreis verwachten die je uitdaagt om een onderzoekende, beeldende houding te ontwikkelen. De aangeboden technieken en oefeningen zijn hierbij hulpmiddelen en geen doel op zichzelf. Het gaat vooral om het proces en niet in de eerste plaats om het eindproduct. Je zal wekelijks thuisopdrachten krijgen die dit proces ondersteunen.

Je werkt in de academie op diverse plekken waaronder diverse werkplaatsen. Gedurende de lessen en daarbuiten bouw je een eigen portfolio op waarin je niet alleen laat zien wat je kunt, maar ook wat je inspireert: de bron van je ideeën en de kunstenaars waarmee je verwantschap voelt, ofwel je 'artistieke familie'. Om aan het eind van de lessencyclus een beter beeld te hebben van het vakgebied is het van belang dat er naast de lessen ook gewerkt wordt aan de maatschappelijke oriëntatie en het opbouwen van een “culturele dummy”, dit laatste wordt in de eerste les verder uitgelegd.

De cursus wordt verzorgd door docenten van de Academie en wordt uitgevoerd twee keer per jaar. Elke cursus duurt vijftien zaterdagen (inclusief een dagexcursie).

Data oriëntatiecursus 2021-2022

Cursus 1 loopt van 18 september 2021 t/m 22 januari 2022
Toelatingsdag: zaterdag 11 september 2021 (10:00-16:00 uur)

Cursus 2 loopt van 5 februari 2022 t/m 4 juni 2022
Toelatingsdag zaterdag 29 januari 2022 (10:00-16:00 uur)

Inschrijven voor de toelatingsdag waarop we kennis maken en bekijken of deze cursus biedt wat je zoekt, kan alleen via de aanmeldlink op deze website.

Na aanmelding ontvang je automatisch het vragenformulier en bericht over de toelatingsdag.

Ben jij geïnteresseerd in deze cursus? Bekijk de toelatingseisen.

Gerelateerde studies