Toelatingseisen oriëntatiecursus

Om deel te kunnen nemen aan de cursus is een toelating vereist. Deze toelating bestaat uit verschillende onderdelen:

Een portfolio is een verzameling van werk dat je hebt gemaakt. Dat kan van alles zijn: tekeningen, schetsen, krabbels uit een schrift, schetsboekjes, foto’s, video’s, textiel, film, schilderijen, ruimtelijke (3d) werken etc. Ook onaf werk, aanzetten en ideeën horen hierbij. Je mag ook werk meebrengen dat je op school/cursus/workshop hebt gemaakt, als het maar van jou is en je ermee kan laten zien wie je bent en wat je hebt gedaan. Laat zien wie en wat je inspiratiebronnen zijn. Welke kunstenaars en kunstwerken je inspireren. Zorg ervoor dat het geheel gevarieerd is en dat je zoveel als mogelijk meebrengt. Werken die niet meegebracht kunnen worden kan je op een foto laten zien. Hoe meer je van jezelf en je passie laat zien, hoe beter we je kunnen adviseren en bekijken of je binnen de cursus kan vinden wat je zoekt.

Nadat je geregistreerd bent, ontvangt je de vragenlijst per email. Deze dient ingevuld meegenomen te worden naar de werkdag.

Op de toelatingsdag wordt je om 10:00 uur naar de ruimtes gebracht waar tafels klaarstaan om je werk (portfolio) op te laten zien. Je vragenformulier wordt ingenomen.

Tussen 11:00 uur en 15:00 uur vinden er groepsgewijs gesprekken plaats tussen alle kandidaten en de toelatingscommissie.

Toelatingsdata

De dagen waarop je met je werk op gesprek komt zijn voor cursusjaar 2020/2021 op:

  • Zaterdag 12 september 2020 10:00-16:00 uur
    Voor alle aanmeldingen t/m 10 september 2020
  • Zaterdag 30 januari 2021 10:00-16:00 uur
    Voor alle aanmeldingen tussen 11 september 2020 en 28 januari 2021

N.B.: Start je de tweede cursus nadat je de eerste cursus afrondt? Dan is een tweede toelating niet nodig.

Schrijf je in voor de toelatingsdag

Gerelateerde studies