Studieprofiel Master TypeMedia

De Master TypeMedia aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (KABK) is een eenjarige opleiding waarmee studenten zich kunnen verdiepen in de wereld van letterontwerpen en typografie voor verschillende media zoals drukwerk, beeldschermen en interactieve media. De opleiding is uniek door zijn kleine omvang. Studenten werken intensief samen in een groep van maximaal 12 studenten. Zij worden begeleid door docenten afkomstig uit het vakgebied en experts uit binnen-, en buitenland.

Studenten verkennen elk aspect van letterontwerpen: contrast, ritme, proportie en gewicht, evenals de geschiedenis, technologie en digitalisering van letters. Ook wordt er aandacht besteed aan het ontwikkelen van nieuw (digitaal) gereedschap. Het curriculum wil deskundige ontwerpers voortbrengen met een grondige kennis van, en een uitgesproken affiniteit met, letters en typografie.

Bekijk het programmastructuur en de toelatingseisen van de Master TypeMedia aan de KABK.

Specificaties

Taal

Opleidingsduur

1 jaar voltijd

Afdelingshoofd

Erik van Blokland

Diploma

Master of Arts

Kosten

CROHO

49106

Professioneel perspectief

Afgestudeerden van de Master TypeMedia aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (KABK) zijn werkzaam bij Adobe, FontShop, Monotype, Frère-Jones, Commercial Type en Hoefler & Co.

Afstudeerprojecten van TypeMedia worden verkocht bij toonaangevende uitgeverijen waaronder Bold Monday en Typotheque. Alumni geven les in letterontwerpen bij Cooper Union, Yale, ECAL en EINA. Hoewel sommige alumni van TypeMedia een carrière hebben opgebouwd in het ontwerpen en produceren van niet-Latijnse lettertypen, ligt de nadruk van de opleiding op Latijnse lettertypen.

TypeMedia weblinks

TypeMedia Paper, #1

Some of the activities of the TypeMedia class 2016-2017