Studieprofiel Master Type and Media

De Master Type and Media aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (KABK) is een eenjarige opleiding waarmee studenten zich kunnen verdiepen in de wereld van letterontwerpen en typografie voor verschillende media zoals drukwerk, beeldschermen en interactieve media. De opleiding is uniek door zijn kleine omvang. Studenten werken intensief samen in een groep van maximaal 12 studenten. Zij worden begeleid door docenten afkomstig uit het vakgebied en experts uit binnen-, en buitenland.

Studenten verkennen elk aspect van letterontwerpen: contrast, ritme, proportie en gewicht, evenals de geschiedenis, technologie en digitalisering van letters. Ook wordt er aandacht besteed aan het ontwikkelen van nieuw (digitaal) gereedschap. Het curriculum wil deskundige ontwerpers.

Specificaties

Degree

Master of Arts

Opleidingsduur

1 jaar voltijd

Studielast

Startmoment

september

Kosten

Afdelingshoofd

Erik van Blokland

Aanmelddeadline

Voertaal

Engels (Taaleisen)

Opleiding / CROHO

M Type and Media / 49106

Inzichten in deze opleiding

Stone carving, revival assignment of coderen in Python? Luister naar deze podcast met Lora en Sam - Type and Media alumni - en krijg meer inzicht in deze masteropleiding

Open Dag recording - 22 januari 2022
Kijk de recording van de online Open Dag van de masteropleiding Type and Media terug

Professioneel perspectief

Afgestudeerden van de Master Type and Media aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (KABK) zijn werkzaam bij Adobe, FontShop, Monotype, Frère-Jones, Commercial Type en Hoefler & Co. Afstudeerprojecten van TypeMedia worden verkocht bij toonaangevende uitgeverijen waaronder Bold Monday en Typotheque. Alumni geven les in letterontwerpen bij Cooper Union, Yale, ECAL en EINA. Hoewel sommige alumni van TypeMedia een carrière hebben opgebouwd in het ontwerpen en produceren van niet-Latijnse lettertypen, ligt de nadruk van de opleiding op Latijnse lettertypen.