Studieprofiel Master Interior Architecture (INSIDE)

De Master Interior Architecture (INSIDE) aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (KABK) is een tweejarige opleiding met een interdisciplinaire benadering op het gebied van interieurarchitectuur. Ons motto is ‘leren door te doen’: door middel van onderzoek en het leren beheersen van ontwerpprocessen, leer je denken vanuit de circulaire economie.

Door je bewust te zijn van sociale, economische en technologische veranderingen en je te verbinden met de samenleving, word je een ondernemende interieurarchitect die zich bewust is van de impact van goed ontwerp op de directe omgeving.

Bekijk de programmastructuur van de Master Interior Architecture (INSIDE) aan de KABK.

Open dag gemist? Kijk de recording van de online Open Dag van 22 januari 2022 terug.

Specificaties

Taal

Opleidingsduur

2 jaar voltijd

Afdelingshoofd

Hans Venhuizen

Diploma

Master of Arts

Kosten

CROHO

49238

INSIDErs aan het woord

Hans Venhuizen, hoofd van de afdeling introduceert de Master Interieurarchitectuur INSIDE

In gesprek met Master Interior Architecture INSIDE studenten tijdens de Open Dag in 2019

In gesprek met Janneke Derksen, alumna 2018

Janneke Derksen, afgestudeerd in 2018 aan de Master Interieurarchitectuur (INSIDE) werkt momenteel als landschapsarchitect bij Buro Sant en Co en ze is een van de medeoprichters van No Purpose Collective.

We vroegen Janneke om haar ervaringen en gedachten te delen over haar studies en haar leven na haar afstuderen aan de KABK.
Video door KABK alumna Jasmijn Schrofer

Professioneel perspectief

Kansen op de arbeidsmarkt zijn afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren en vaardigheden van de student. Je kunt je carrière voortzetten als een onafhankelijke interieurarchitect, bij een architectenbureau gaan werken of een loopbaan beginnen als onderzoeker of auteur op het gebied van ruimtelijke ordening. Tijdens je studie aan INSIDE bouw je een breed netwerk op omdat we werken met docenten uit verschillende disciplines zoals ruimtelijke ordening en in het bijzonder (interieur) architectuur.

INSIDE magazine

INSIDE magazine wordt vanaf de #12 editie op een web-formaat gepresenteerd. Bekijk vorige edities online of vraag om een gedrukt exemplaar van editie #11 of #10.