Studieprofiel Master Interior Architecture (INSIDE)

De Master Interior Architecture (INSIDE) aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (KABK) is een tweejarige opleiding met een interdisciplinaire benadering op het gebied van interieurarchitectuur. Ons motto is ‘leren door te doen’: door middel van onderzoek en het leren beheersen van ontwerpprocessen, leer je denken vanuit de circulaire economie.

Door je bewust te zijn van sociale, economische en technologische veranderingen en je te verbinden met de samenleving, word je een ondernemende interieurarchitect die zich bewust is van de impact van goed ontwerp op de directe omgeving.

Studenten, docenten en het afdelingshoofd vertellen er meer over deze opleiding in onderstaande video:

Specificaties

Graad

Master

Opleidingsduur

2 jaar voltijd

Studielast

Startmoment

september

Afdelingshoofd

Hans Venhuizen

Kosten

Voertaal

Engels (Taaleisen)

Opleiding / CROHO

M Interior Architecture / 49238

INSIDErs aan het woord

Hans Venhuizen, hoofd van de afdeling introduceert de Master Interieurarchitectuur INSIDE

Tune in and listen to Lina and Njål who are explaining the structure of the INSIDE master programme as well as mentioning their favourite assignments. In this episode you can also get to know why this master is actually called "INSIDE" or what does it mean to design a raccoon-friendly city!

Geïnteresseerd of nieuwsgierig geworden? Lees meer over het programmastructuur en de toelatingseisen van de Master Interior Architecture (INSIDE)

Professioneel perspectief

Kansen op de arbeidsmarkt zijn afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren en vaardigheden van de student. Je kunt je carrière voortzetten als een onafhankelijke interieurarchitect, bij een architectenbureau gaan werken of een loopbaan beginnen als onderzoeker of auteur op het gebied van ruimtelijke ordening. Tijdens je studie aan INSIDE bouw je een breed netwerk op omdat we werken met docenten uit verschillende disciplines zoals ruimtelijke ordening en in het bijzonder (interieur) architectuur.

INSIDE magazine

INSIDE magazine wordt vanaf de #12 editie op een web-formaat gepresenteerd. Bekijk vorige edities online of vraag om een gedrukt exemplaar van editie #11 of #10.