Aanmeld- en portfolio deadline

Aanmeldingen voor de bacheloropleiding Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen openen op 1 oktober.
Om je aan te melden moet je je eerst via Studielink registreren en vervolgens verschillende documenten indienen, waaronder een portfolio en toelatingsopdrachten.

De deadline (voor zowel EU/EER- als niet-EU/EER-kandidaten) voor het indienen van je portfolio en andere vereiste documenten is 1 mei.

Lees hieronder meer over de algemene toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding, evenals de specifieke portfolio-eisen en belangrijke data voor aanmelden en toelating.

Algemene toelatingseisen

  • Diploma voortgezet onderwijs
    Je bent in ieder geval in het bezit van een HAVO, VWO of MBO4 diploma of een gelijkwaardig buitenlands diploma . Voor alle masterprogramma’s die de academie aanbiedt, geldt de voorwaarde dat je al in het bezit bent van een bachelordiploma in de discipline van jouw keuze.

  • Engelse taalvaardigheid
    Je kan je vlot uitdrukken in het Engels, zowel gesproken als geschreven.
    Niet-EU/EER-kandidaten worden gevraagd om aanvullend bewijs van hun Engelse taalvaardigheid.
    De taalvaardigheid van EU/EER-kandidaten wordt beoordeeld tijdens de toelatingsgesprekken.

Aanvullende toelatingseisen

In het kader van de toelatings- en selectieprocedure voor de bacheloropleiding IAFD Cohabitation van de afdeling Interieurarchitectuur & Meubelontwerpen word je gevraagd om voorbeelden te geven van eerder werk (portfolio) en via een vragenlijst je motivatie om aan deze afdeling te studeren toe te lichten. Ook word je gevraagd je CV en twee thuisopdrachten voor te bereiden en indienen.

In je portfolio zien we graag voor het vakgebied relevant werk dat je voor jezelf of in opdracht gemaakt hebt. Denk na over het werk dat je selecteert en hoe en in welke volgorde je het presenteert. Je portfolio moet, door middel van schetsen (analoog en digitaal), materiaalexperimenten, modellen, foto’s en tekstuele toelichtingen, inzicht geven in je werkproces, conceptueel vermogen en ontwerpvaardigheden.

Op deze pagina vind je een boekje met algemene portfolio-aanbevelingen, tips (Wat is een portfolio? Hoe maak ik er een?) en relevante informatie voor aspirant-kandidaten voor onze voortrajecten- en bacheloropleidingen.

(maximum bestandsgrotte portfolio: 50MB, PDF)

Graag ontvangen we ook je curriculum vitae (CV) met een korte bio, overzicht van gevolgde opleidingen, werkervaring, vaardigheden en andere relevante informatie (max. 1 A4).

Door middel van de vragenlijst willen we meer te weten komen over je interesses en motivatie voor deze studie.
Je kunt de vragenlijst hier downloaden.

Vul de vragenlijst in en upload deze in Osiris.

  1. Shelter (schuilplaats): een compleet ontwerp(proces)
    Ontwerp een schuilplaats en maak er een model/maquette van. Geef diverse ruimtelijke en materiële impressies van de shelter (binnen en buiten) in relatie tot de omgeving (context).

    De schuilplaats is met opzet een open opdracht. Het soort schuilplaats dat je wilt ontwerpen is helemaal aan jou. Het kan een schuilplaats zijn voor insecten, dieren of voor mensen, een opvang of een hut, een gebouw, een voorwerp, een draagbaar object, een kledingstuk. Laat in het ontwerp duidelijk terugkomen voor welke gebruiker je shelter is bedoeld en op welke locatie deze te vinden is. Daarmee laat je naast je ontwerpvaardigheden ook zien welke sociaal maatschappelijke vraagstukken je belangrijk vindt.  

    Een fysiek model is vereist (als je je opdrachten digitaal opstuurt, maak dan foto's van het model). Maak daarbij gebruik van de skills die je al hebt en zet ze vindingrijk in om je ontwerp voor de shelter te maken. Je ontwerp hoeft niet te voldoen aan bepaalde design- of architectuurconventies! De manier waarop je aan de opdracht werkt (en documenteert), moet je creatieve vermogen, je ontwerpproces en je contextueel bewustzijn laten zien. Je formuleert dus eigenlijk je eigen opdracht en moet ervoor zorgen dat je ontwerp beantwoordt aan de eisen die je voor jezelf hebt geformuleerd. Natuurlijk kunnen je verwachtingen en eisen tijdens het proces evolueren. Als het beter werkt voor je concept, kun je (in aanvulling op het fysieke model) ook een boekje, een poster of een film gebruiken om je shelterontwerp te communiceren. 
  2. Tekeningen: ontmoeting
    Maak een serie van 5 tot 12 tekeningen met als thema ‘ontmoeting'. Belangrijk is dat alle tekeningen samen een storyboard vormen en een verhaal vertellen.

    Ook bij de opdracht rondom het thema ‘ontmoeting’ ben je geheel vrij om je eigen interpretatie te kiezen. De opdracht is weer voor vele interpretaties vatbaar; het kan gaan om een ontmoeting van materialen, vormen, kleuren, concepten, organismen, levende wezens, wereldbeelden, enz. Kies een insteek die jou interesseert, die nieuwsgierig maakt, en die laat zien welke vraagstukken je belangrijk vindt. Technieken en formaat zijn vrij te kiezen. Maak opnieuw gebruik van de skills die je al hebt, laat vooral zien wat je er ook mee kan. Nogmaals, ook je tekeningen hoeven niet te voldoen aan bepaalde design- of architectuur principes of vereisten! 

(maximum bestandsgrootte opdrachten: 50MB, PDF)

Portfolio Workshop

Ben je geïnteresseerd in deze studie maar heb je nog geen portfolio en/of ben je nog niet klaar om je aan te melden? Tijdens onze portfolio workshop op vrijdag 1 maart of zaterdag 2 maart maak je kennis met de academie en de afdeling en werk je aan twee ontwerpen om je portfolio mee op te bouwen.

Schrijf je in

Deze workshop is speciaal voor studenten van het MBO (niveau 4) of leerlingen van havo of vwo tussen de 16 en 21 jaar.

Aanmeldprocedure

De deadline voor je volledige aanmelding in te dienen is 1 mei  voor zowel EU/EER- als niet-EU/EER-kandidaten.

Een volledige aanmelding bestaat uit registratie via Studielink en het indienen van portfolio, CV, vragenlijst en thuisopdrachten. Alle aanmeldingen worden na de deadline van 1 mei binnen twee weken beoordeeld; dan hoor je of wel of niet wordt uitgenodigd voor het toelatingsinterview. De toelatingsinterviews zijn gepland in een week.

Toelatingsdagen Locatie
21 mei 2024online
22 mei 2024online
23 mei 2024online
24 mei 2024KABK


Bekijk de stappen van de aanmeldprocedure