Aanmeld- en portfolio deadline

Om je aan te melden moet je je eerst via Studielink registreren en vervolgens verschillende documenten indienen, waaronder een portfolio.

De deadline voor alle kandidaten is vrijdag 1 maart.

Lees hieronder meer over de algemene toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding, evenals de specifieke portfolio-eisen.

Algemene toelatingseisen

  • Diploma voortgezet onderwijs
    Je bent in ieder geval in het bezit van een HAVO, VWO of MBO4 diploma of een gelijkwaardig buitenlands diploma .

  • Engelse taalvaardigheid
    Je kan je vlot uitdrukken in het Engels, zowel gesproken als geschreven.
    Niet-EU/EER-kandidaten worden gevraagd om aanvullend bewijs van hun Engelse taalvaardigheid.
    De taalvaardigheid van EU/EER-kandidaten wordt beoordeeld tijdens de toelatingsgesprekken.

Aanvullende toelatingseisen

Als onderdeel van de toelatingsprocedure voor de bacheloropleiding ArtScience vragen we je om je artistieke talent, intellectuele nieuwsgierigheid en affiniteit met een breed scala aan artistieke disciplines aan te tonen. Je wordt gevraagd om bestaand werk te tonen en je motivatie om te studeren aan de Interfaculteit ArtScience uit te leggen.

We vragen je om een Dropbox-map klaar te maken met alle vereiste bestaanden.
We willen uitdrukkelijk niet dat je de map met ons deelt. Tijdens de aanmeldprocedure word je gevraagd om een link naar deze Dropbox map te delen. Zorg dat je de benodigde documenten klaar hebt staan in de Dropbox-map. Je kan de link in een specifiek veld toevoegen tijdens de aanmeldproces.

Je wordt gevraagd de volgende documenten te verstrekken:

Je portfolio moet een goed overzicht geven van je werk en/of artistieke activiteiten. We zijn geïnteresseerd in alle kunstvormen (inclusief muziek, beeldende kunst, interdisciplinaire kunst, mediakunst, theater, film, enz.). Naast de documentatie van je werk, verwachten we ook korte tekstuele beschrijvingen van de afzonderlijke werken, geïllustreerd met foto's, tekeningen, recensies, enz. In het geval van audio- en videowerk vragen we je één stuk (of deel) aan de portfolio te voegen waarvan jij absoluut wilt dat het wordt bekeken of beluisterd door de toelatingscommissie.

De digitale documentatie moet op zowel een Mac als een PC werken. Gebruik om deze reden standaard bestandsindelingen zoals: jpeg, gif, tiff, pdf, mp3, wav, aiff, flv, quicktime (mov), avi, txt, rtf, word (doc/docx/odt), of PowerPoint (ppt/pptx/ODP).

In de motivatiebrief willen we dat je je huidige artistieke activiteiten en je visie op de toekomst beschrijft. Verder vragen we om:

  • een beschrijving van je artistieke verleden; vertel waarom je met kunst bent begonnen; illustreer je artistieke ontwikkeling en leg de keuzes die je tot nu toe hebt gemaakt uit
  • een beschrijving van de belangrijkste onderwerpen waarin je geïnteresseerd bent met betrekking tot kunst, wetenschap en cultuur en leg de redenen voor je interesse uit. Illustreer je beschrijving met een aantal werken en concepten van anderen en uit je eigen portfolio (dit kunnen specifieke kunstvormen, subculturen, genres, stijlen, kunstenaars, filosofische ideeën, wetenschappelijke onderzoeksthema's, maatschappelijke ontwikkelingen, etc. zijn)
  • een uitleg over waarom je ArtScience wilt studeren
  • een overzicht van wat je hoopt te bereiken tijdens je studie aan de Interfaculteit ArtScience
  • een beschrijving van het soort kunst dat je tijdens je studie wilt ontwikkelen
  • een beschrijving van wat je denkt te gaan doen na je opleiding
  • welke vragen je hebt over het studeren aan de Interfaculteit ArtScience

Met daarin:

  • volledige naam, huidig adres, telefoonnummer en e-mailadres
  • je nationaliteit, geboortedatum en -plaats
  • je vooropleiding
  • je artistieke verleden (zie ook portfolio)
  • je muzikale vaardigheden (inclusief instrumenten die je bespeelt)
  • de technieken die je beheerst
  • werkervaring
  • taalvaardigheden

Als onderdeel van het toelatingsexamen vragen we je een concept te ontwikkelen voor een kunstwerk dat je wilt maken. Er is één belangrijke vereiste: het werk moet minstens twee zintuigen aanspreken. Het zicht en gehoor worden vaak gekozen, maar je kunt ook een andere combinatie van zintuigen kiezen.

Het concept bestaat uit een schriftelijke beschrijving en schetsen in beeld, geluid of andere media.

Voor vragen rondom je aanmelding en als je de deadline niet kunt halen, vragen we je contact op te nemen met de Interfaculty toelatingscommissie via admissions@interfaculty.nl.

Bekijk de stappen van de aanmeldprocedure