De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) biedt zeven bachelor- en zeven masteropleidingen in kunstonderwijs aan, naast diverse voortrajecten en het promotietraject PhDArts in samenwerking met de Universiteit Leiden.

Het onderwijs richt zich op een bij uitstek internationaal werkveld en is geheel Engelstalig. Een belangrijk onderdeel van het aanmelding- en toelatingsprocedure is de voorbereiding van je portfolio. Hieronder vind je informatie over de aanmeldprocedure, toelatingseisen & deadlines voor het indienen van je portfolio.

Toelatingseisen

Om je te kunnen aanmelden voor een bacheloropleiding moet je in het bezit te zijn van een diploma VWO, HAVO, MBO-4 diploma of een gelijkwaardig buitenlands diploma.

Bekijk de Nederlandse waardering van buitenlandse diploma’s op de Nuffic-website.

Als je geen sufficiënt diploma hebt is het mogelijk een test te maken bij de KABK, waarbij wordt gekeken of je toch aan het vereiste niveau voldoet.

Voor alle masterprogramma’s die de academie aanbiedt geldt dat deelnemers in het bezit moeten zijn van ten minste een bachelordiploma van een kunstacademie of een gelijkwaardige opleiding.

Bekijk de Nederlandse waardering van buitenlandse diploma’s op de Nuffic-website.

Voor zowel de bachelor- als masteropleidingen moet je voldoende Engels kunnen schrijven en spreken om je studie aan de Koninklijke Academie te mogen volgen. Je Engels moet aan de minimumeisen voldoen.

 • Alle niet-EU/EER kandidaten moeten een TOEFL/IELTS test score inleveren behalve studiekiezers uit landen waar het Engels de officiële voertaal is zoals Verenigde Staten, UK, Canada, Australia, Nieuw Zeeland.
 • Het niveau van de Engelse taal van EU/EER-kandidaten wordt tijdens het toelatingsgesprek op de academie beoordeeld.

Een van de belangrijkste onderdelen van de aanmeldingsprocedure is het samenstellen van je portfolio. Elke opleiding heeft zijn eigen specifieke eisen met betrekking tot portfolio, toelatingsopdrachten, en interviews.

Gerelateerde informatie rondom de specifieke toelatingseisen zijn te vinden onder het toelatingseisen-pagina van elke opleiding.

Voor iedere studie word je gevraagd om je portfolio in te dienen. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een toelatingsexamen (o.a. portfolio, opdracht en interview). Na het toelatingsgesprek word je geïnformeerd of je al dan niet wordt toegelaten tot ons programma.

Ook voordat je aan een mastersopleiding kunt beginnen, is het van belang dat je een succesvol toelatingsexamen aflegt (o.a. portfolio en interview).

Aanmelding & Toelating

Hieronder zetten we stapsgewijs uiteen hoe de toelatingsprocedure van de KABK werkt.

Studielink is het algemene systeem voor inschrijving en aanmelding bij alle niet-particuliere instellingen voor hoger onderwijs in Nederland.

 • Maak een Studielink-account aan: geef persoonlijke gegevens zoals vermeld in je paspoort of ID-kaart en gegevens over je vooropleiding (school, diploma’s en examenresultaten) op.

  Officiële inwoners van Nederland moeten hun DigiD gebruiken om in te loggen bij Studielink. Internationale studenten maken een account aan met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Zodra je een account hebt, kun je een ‘nieuwe inschrijving toevoegen’ door de opleiding van jouw keuze op te geven bij ‘Koninklijke Academie / Koninklijk Conservatorium Den Haag’. Volg de stappen zorgvuldig en bevestig je aanmelding.
  Gedetailleerde instructies en hulp bij de procedure vind je op de website van Studielink.
  Let op! Je ontvangt een automatisch bericht in je mailbox met het onderwerp "Upload the required documents". Kijk ook in je ongewenste e-mail map als je deze niet binnen 3 minuten hebt ontvangen.

Meld je aan via Studielink

Nadat je inschrijving via Studielink is bevestigd, ontvang je een e-mail van de Studentenadministratie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag met instructies over het indienen van je portfolio, motivatiebrief en in sommige gevallen een opdracht of andere gerelateerde documenten.

LET OP! Elke opleiding heeft haar eigen eisen; de desbetreffende informatie staat op de Toelatingseisen pagina van elke opleiding.

Zie een overzicht van de uiterste deadlines voor het indienen van je portfolio per opleiding

Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een dag met een toelatingsexamen of gesprek bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag*. In de meeste gevallen betekent dit een presentatie van werk (portfolio), een opdracht en een gesprek.

LET OP! Elke opleiding heeft haar eigen eisen; de desbetreffende informatie staat op de Toelatingseisen pagina van elke opleiding.


*Let op: vanwege de omvang van het Coronavirus worden alternatieve kanalen voor de toelatingsgesprekken aangeboden voor aspirant-studenten. Het is mogelijk dat sollicitatiegesprekken via Skype of Microsoft Teams verlopen. Je wordt hiervan op de hoogte gebracht door de studentenadministratie of de afdeling.

Na het toelatingsgesprek word je geïnformeerd of je al dan niet wordt toegelaten tot ons programma. Alle studenten die een plaats krijgen aangeboden moeten een aantal benodigde documenten uploaden om hun inschrijving te voltooien. Deze documenten zijn onder andere:

 • Kopie van je paspoort*, geopend op de pagina met je foto en persoonlijke informatie
 • Kopieën van al je diploma's (middelbare school- en/of bachelordiploma indien van toepassing)
 • Een recente profielfoto (om af te drukken op uw studentenkaart)
 • Een bewijs van Engelse taalvaardigheid (alleen voor niet-EER-studenten)

* mocht je een tweede nationaliteit beschikken, ontvangen wij een kopie van je tweede paspoort

Deadline voor het indienen van je portfolio

Aanmeldingen voor onze bachelor- en masteropleidingen openen op 1 oktober.

Nadat je je hebt aangemeld via Studielink (stap 1 van de hierboven beschreven aanmeldprocedure), word je gevraagd een portfolio in te dienen ter beoordeling. Hieronder een overzicht van de uiterste deadlines voor het indienen van een portfolio en de vereiste documenten (stap 2 van de aanmeldprocedure).

De deadlines voor het indienen van je portfolio zijn per afdeling verschillend. De volgende data gelden als uiterste deadlines voor het indienen van je portfolio, CV en motivatiebrief en in sommige gevallen een opdracht of andere gerelateerde documenten.

niet-EU/EEREU/EER
Bachelor ArtScience1 mei1 mei
Bachelor Beeldende Kunst1 mei1 mei
Bachelor Interactive/Media/Design1 mei1 mei
Bachelor Interieurarchitectuur & Meubelontwerpen1 april1 mei
Bachelor Fotografie1 mei1 mei
Bachelor Grafisch Ontwerpenn.n.b1 mei
Bachelor Textiel & Mode1 maart

1 mei

De deadlines voor het indienen van je portfolio zijn per afdeling verschillend. De volgende data gelden als uiterste deadline voor het indienen van je je portfolio, je motivatiebrief, het onderzoeksvoorstel en andere documenten zoals beschreven in stap 2 van de aanmeldprocedure.

Onderstaande deadlines gelden voor zowel EU/EER als niet-EU/EER studenten, tenzij anders vermeld.

Priority deadlineUiterste deadline
Master ArtScience-1 mei
Master Artistic Research1 maart1 mei
Master Industrial Design1 maart1 mei
Master Interior Architecture (INSIDE)1 maart1 mei
Master Photography & Society1 maart1 mei
Master Non Linear Narrative1 maart
(uiterste deadline voor niet-EU/EER-kandidaten)
1 mei
(uiterste deadline voor EU/EER-kandidaten)
Master TypeMedia31 januari31 januari

Vragen?

Inhoudelijke vragen

Met inhoudelijke vragen over de opleiding van je interesse kun je terecht bij de afdelingscoördinator.
Hier vind een lijst met alle afdelingscoördinatoren.

Praktische informatie

Heb je vragen over je diploma's, taaleisen, verblijfsvergunning e.d. bekijk de FAQ of neem contact op met de studentenadministratie.

Misschien ben je ook wel geïnteresseerd in: