Vacature: Hoofd Studentenadministratie (1,0 fte)

De studentenadministratie is het loket voor de KABK studenten om hun vragen te uiten, antwoorden te halen en wegwijs te raken binnen de Academie en binnen Nederland. De afdeling zorgt voor informatie naar (aanstaande) studenten over toelating, inschrijving en studiefinanciering.

De afdeling beheert het aanmeld-, inschrijvings-, rooster- en diplomeringsproces, handelt visa aanvragen af en draagt zorg voor een correcte registratie van studieresultaten. Ook verzorgt de afdeling het beheer van het studie informatiesysteem Osiris. De afdeling studentenadministratie bestaat uit 5 medewerkers en wordt aangestuurd door het hoofd Studentenadministratie. De afdeling valt samen met de afdeling Facilitair & Huisvesting en de afdeling Werkplaatsen onder het hoofd Bedrijfsvoering KABK.

Wij zoeken per 1 januari 2021 een
Hoofd Studentenadministratie (1,0 fte)

Als hoofd van de afdeling studentenadministratie ben je onder andere verantwoordelijk voor:

 • Een goed functionerend aanmeldings- en inschrijvingsproces.
 • Een goed functionerende studentenadministratie met een correcte registratie van studieresultaten, studievoortgang en diploma’s.
 • Het aanleveren van data ten behoeve van de bekostiging.
 • Een efficiënte planning van het roosterproces en ruimtetoedeling.
 • Het bevorderen van een optimaal gebruik van de softwaresystemen.
 • Het genereren en analyseren van relevante managementinformatie.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van visie en beleid t.a.v. voornoemde taakgebieden.
 • Proactieve communicatie met de onderwijsafdelingen en de stafafdelingen, waaronder Internationalisering, Marketing & Communicatie, Financiën en ICT.
 • Gesprekspartner van de collega’s op het Koninklijk Conservatorium, DUO, Studielink, functionarissen van andere hogescholen en softwareleveranciers.

Jouw profiel

Wij zoeken een gedreven en communicatief sterke persoon die energie krijgt van het samen met collega’s verder optimaliseren van de dienstverlening. Je hebt ervaring in een gelijksoortige leidinggevende rol binnen het (hoger) onderwijs. Je werkt graag in een omgeving waarin je verantwoordelijkheid kunt dragen en impact kunt hebben op de reis die de studenten afleggen van kennismaking met de KABK tot alumni die over de hele wereld actief zijn. Je hebt affiniteit met de kunsten.

Van jouw afdeling wordt vaak maatwerk gevraagd en je weet de balans te vinden tussen het organisatiebelang en het belang van een student of van een afdeling. Je bent een authentieke en meewerkende manager die mensen motiveert en uitdaagt het beste uit zichzelf te halen.

Je hebt oog voor talent, geeft ruimte voor ontwikkeling en toont voorbeeldgedrag. Je bent resultaatgericht en bereikt die resultaten graag in samenwerking met anderen. Uiteraard ben je secuur en zorg je ervoor dat de geldende wet- en regelgeving wordt nageleefd en dat de administratie zo is ingericht dat deze voldoet aan de wensen en eisen van onder meer de Inspectie, OCW en de accountant.

We streven naar een diverse en inclusieve academie en vinden het belangrijk dat dit onderwerp ruimte krijgt in onze dialoog. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent!

Functie eisen en competenties

 • Hbo werk- en denkniveau.
 • Leidinggevende ervaring bij een studentenadministratie, bij voorkeur in het hoger onderwijs.
 • Visie op de positie en het functioneren van een onderwijsondersteunende afdeling.
 • Ervaring met het vormgeven, structureren en optimaliseren van onderwijslogistieke processen.
 • Ervaring met het gebruik van relevante softwaresystemen, waaronder Osiris en Studielink.
 • Inspirerend, verbindend, gevoel voor humor, relativeringsvermogen en communicatief sterk.
 • Proactieve houding en initiatiefrijk.
 • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden

Een uitdagende functie in een boeiende werkomgeving, waarin eigen initiatief gewaardeerd wordt. De functie wordt gewaardeerd volgens schaal 11 van de cao-hbo. De cao-hbo kent een ruime verlofregeling, 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Verder bieden we ruimte en middelen voor professionele en persoonlijke ontwikkeling en kun je deelnemen aan een collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Informatie en sollicitatie

Via werving- en selectiebureau de Recruiter

De werving voor deze functie wordt verzorgd door werving- en selectiebureau de Recruiter. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Daphne Noteboom, via 06 424 755 52 of per mail daphne@derecruiter.nl

Gerelateerde links