Vacature: Financial controller (0,8 – 1,0 fte)

Het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten vormen samen de Hogeschool der Kunsten Den Haag.

De Hogeschool biedt een breed scala aan kunstopleidingen op het gebied van Muziek, Dans, Beeldende Kunst en Vormgeving. Naast HBO Bachelor- en Masteronderwijs verzorgt de Hogeschool vooropleidingen aan jonge leerlingen in combinatie met primair en voortgezet onderwijs. Er is een intensieve samenwerking met de Universiteit Leiden: studenten kunnen over en weer keuzevakken volgen, er is een PhD-programma en een double degree traject.

De Hogeschool heeft ca. 750 medewerkers, 2000 studenten en is gevestigd op twee locaties in het centrum van Den Haag.

De afdeling Financiën (6 medewerkers) van de Hogeschool is verantwoordelijk voor de planning en control cyclus en alle financiële aangelegenheden van de Hogeschool. De afdeling bevindt zich in een transitieproces waarbij procesoptimalisatie, digitalisering en standaardisering belangrijke kernbegrippen zijn. Taken en aandachtsgebieden binnen de afdeling gaan wijzigen en de nadruk zal komen te liggen bij het bieden van support aan de directies en afdelingen van de Hogeschool. Voor de versterking van de financiële afdeling in deze transitie zijn wij op zoek naar een:

Financial controller met ervaring op het gebied van digitalisering en kennis van Exact Globe (0,8 – 1,0 fte)

DE FUNCTIE

Financial controller met ervaring op het gebied van digitalisering en kennis van Exact Globe.

Je ontwikkelt, vertaalt, implementeert en bewaakt plannen voor procesoptimalisatie in samenwerking met hoofd FP&C. Je levert, samen met de medewerker planning en control, een belangrijke bijdrage op gebied van digitalisering door je actieve deelname in project- en werkgroepen waarbij je verbinding en samenwerking creëert met collega’s. Je draagt zorg voor het functioneel beheer van de ERP pakketten. Je bent analytisch sterk, denkt in (werk) processen en weet deze voortdurend te optimaliseren. Je communiceert makkelijk op alle niveaus binnen en buiten de Hogeschool. Met cijferbeoordelingen en risicoanalyses weet je de sterke en zwakke punten binnen de organisatie aan te geven. Daarmee ben je een waardevolle adviseur voor het Hoofd FP&C en sparring partner voor de directie en afdelingsmanagers.

De financial controller rapporteert rechtstreeks aan hoofd FP&C.

WIJ VRAGEN

  • Opleiding bedrijfseconomie op HBO-/WO-niveau;
  • Tenminste 5 jaar aantoonbare ervaring als controller of in gelijkwaardige functie;
  • Affiniteit en ruime kennis en ervaring met ERP pakketten waaronder Exact Globe en Excel. ProActive is een Pre;
  • Relevante kennis van wet- en regelgeving;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Competenties: accuratesse, taakgericht leiderschap en aanspreken op gedrag, resultaatgericht, stressbestendig, communicatief sterk.

WIJ BIEDEN

Een informele en laagdrempelige werkomgeving met een hoge mate van diversiteit en veel direct contact met zowel studenten als collega’s.

Het betreft een structurele functie – waarbij wordt gestart met een jaarcontract – voor 0,8 – 1,0 fte. De functie word gewaardeerd volgens schaal 11 van de cao-hbo. Naast een goed salaris kent de cao-hbo aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruime opleidingsmogelijkheden, een 13e maand, gunstige verlofregeling, pensioenregeling (ABP) en collectieve ziektekostenverzekering.

INFORMATIE EN SOLLICITATIE

Vragen?

Voor meer informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Gerard Zanoni, Hoofd FP&C van de Hogeschool: 070 3154760 of g.zanoni@hdkdenhaag.nl.

Solliciteren

Sollicitaties met CV en motivatiebrief kunnen worden gericht aan werving@hdkdenhaag.nl.