Miriam Bestebreurtje adjunct-directeur onderwijs

Miriam Bestebreurtje is per 1 februari 2018 benoemd tot adjunct-directeur onderwijs van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK).

Miriam Bestebreurtje - photo credits: Andela Vidic
Miriam Bestebreurtje

Miriam Bestebreurtje studeerde Fotografie aan de KABK en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na een carrière als curator, schrijver en docent op het gebied van fotografie en lens-based media geeft zij sinds 7 jaar leiding aan de masteropleidingen van AKV|St.Joost. In 2017 realiseerde zij de samenvoeging van de masteropleidingen tot een Master Instituut, dat onlangs verhuisde van Breda naar een eigen gebouw in 's-Hertogenbosch.

Bestebreurtje is daarnaast voorzitter van de commissie Werkbeurs Jong Talent bij het Mondriaan Fonds en lid van de commissie Beeldende Kunst en de commissie Cultuurbeurzen bij het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Miriam Bestebreurtje:

“De rol van kunst en ontwerp/design verandert voortdurend. Het kunstvakonderwijs draagt aan deze veranderingen bij en geeft er mede vorm aan. Een interessante vraag is hoe een kunstacademie de ambitie van haar studenten kan verbinden met een optimale voorbereiding op een professionele carrière in een werkveld dat zo internationaal en in beweging is. Ik verheug me erop om bij te gaan dragen aan de hoge kwaliteit van het onderwijs aan de KABK en aan het intensiveren van de samenwerking met de Universiteit Leiden.“


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nienke van Beers, hoofd Marketing & Communicatie via n.vanbeers@kabk.nl