Winnaar

Op 11 juli 2014 heeft Maja Klaassens de KABK scriptieprijs ontvangen voor haar scriptie The Fountain. Dynamic Systems in Nature and Art. Klaassens is afgestudeerd aan de afdeling Beeldende Kunst. Haar scriptiebegeleider was Winnie Koekelbergh. Zij was in 2014 deelnemer aan het Thesis Lab dat onderdeel uitmaakt van het Art Research Programme van het lectoraat.

Jury

Ieder jaar nomineren theoriedocenten van de diverse afdelingen van de KABK de beste scriptie van hun afdeling voor de scriptieprijs. Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van 500 euro. De jurering van de scriptieprijs gebeurt door een onafhankelijke en jaarlijks wisselende jury. Deze jury bestaat steeds uit een voorzitter, een praktijkdocent van de KABK en een extern lid. De jury bestaat dit jaar uit Karin de Jong, directeur van PrintRoom, een platform voor kunstenaarspublicaties in Rotterdam; Roosje Klap, grafisch ontwerper, hoofd van de afdeling Grafische Ontwerpen aan de KABK en adviseur bij het postacademisch instituut Jan van Eyck Academie in Maastricht; en Tatjana Macic, beeldend kunstenaar, schrijver, theoreticus en docent Artistic Research aan de KABK en voorzitter van de jury.


2014, Thesis Award, Marja Klaassens
  • Anissa Casarella, The Art of Drowning
  • Maud van Halbeek, Een Dans door de Ruimte. Beweging als Dans, Architectuur als Choreografie
  • Fe Wigman, Scented Reality. The Importance of Olfaction
  • Tamara Robeer, Munch (…)
  • Maja Klaassens, The Fountain. Dynamic Systems in Nature and Art
  • John Fanning, HonestyBullshitHonestly. An Exploration of Contemporary Art, the English Language and the Obfuscation of Clear Communication