Vacature: Communicatie-adviseur (0,8 fte)

This vacancy text is only available in Dutch

Voor een krachtige profilering van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten zowel naar externe doelgroepen als naar eigen community zijn wij op zoek naar een stevige allround Communicatie-adviseur.

Wat ga je doen?

Als communicatieadviseur vertaal je organisatiedoelstellingen naar strategische mondelinge en schriftelijke communicatieadviezen en concrete marketing en communicatie uitingen. Je maakt analyses, levert input voor het afdelingsplan en draagt zorg voor de uitvoering hiervan. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het bedenken en produceren van interne en externe communicatiecampagnes-, middelen en events. De ontwikkeling van nieuwsartikelen en voorlichtings- en publiciteitsmateriaal in het Nederlands en Engels.

Je bent medeverantwoordelijk voor het creëren van content (tekst en beeld) voor interne communicatie, studentenwerving en publiekswerving. Het opstellen en bewaken van planningen en projectbudgetten doe je samen met het hoofd van de afdeling. De interne communicatie over het veranderingstraject binnen de KABK heeft de komende periode de hoogste prioriteit en jij weet hoe je de interne community het beste kunt informeren en motiveren.

Jouw profiel

  • Je hebt een relevante opleiding op hbo- dan wel universitair niveau en enkele jaren werkervaring (> 5 jaar) in een vergelijkbare functie en branche;
  • Je bent gewend om verschillende projecten tegelijk te draaien en kunt gemakkelijk schakelen tussen de vele verschillende werkzaamheden;
  • Je gaat planmatig te werk, houdt overzicht in het samenbrengen en aansturen van diverse betrokkenen, én laat je niet van de wijs brengen als planningen moeten worden aangepast;
  • Je weet op creatieve en effectieve wijze diverse relevante doelgroepen te bereiken met de juiste off- en online communicatiemiddelen;
  • Je weet snel je weg te vinden binnen een complexe organisatie en kunt diplomatiek en met humor omgaan met de vraag vanuit de diverse afdelingen;
  • Zowel intern als extern weet je mensen te overtuigen om met je samen te werken;
  • Je onderhoudt en gebruikt je netwerk om de doelen van de afdeling te realiseren;
  • Je hebt goede redactionele vaardigheden en beschikt over communicatiekracht;
  • Je brengt je ideeën en meningen op heldere, begrijpelijk en correcte wijze over, zowel in de Nederlandse als in de Engelse taal;
  • Daarnaast heb je aantoonbare affiniteit met het onderwijs en de kunstsector.

Wat bieden we jou?

De KABK biedt jou een internationale, inspirerende en informele werkomgeving. Je wordt onderdeel van een effectief en betrokken team, maar kunt in grote vrijheid je werk verrichten. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.845,45 en maximaal € 4.307,66 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10). Het betreft een structurele functie, waarbij gestart wordt met een jaarcontract. De cao-hbo kent een ruime verlofregeling, 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Ook kun je tegen gunstige voorwaarden deelnemen aan een ziektekostenverzekering en/of een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Over ons

Het Koninklijk Conservatorium (KC) en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) vormen samen de Hogeschool der Kunsten Den Haag. De Hogeschool biedt een breed scala aan kunstopleidingen aan circa 1800 studenten. Daarnaast verzorgen we vooropleidingen aan jonge leerlingen in combinatie met primair en voortgezet onderwijs. In samenwerking met de Universiteit Leiden is de Academie der Kunsten opgericht, waar minorprogramma’s, masteropleidingen en doctoraatstrajecten worden gegeven. De Hogeschool is gevestigd op twee locaties in het centrum van Den Haag.

De KABK is een bron van ontwikkeling en vernieuwing. Wij leiden studenten op tot zelfverzekerde kunstenaars en ontwerpers die met hun gedrevenheid, diepgang en experimentele aanpak een zinvolle bijdrage leveren aan zowel hun vakgebied als aan de samenleving. Onderzoek speelt een centrale rol in ons curriculum en onze onderwijsaanpak. We streven ernaar actief deel uit te maken van de maatschappij en het werkveld en daarom betrekken we vertegenwoordigers uit de kunst- en designwereld, maar ook het grote publiek, op verschillende manieren bij de academie. We bouwen en onderhouden ook relaties met partners buiten de culturele sector, omdat we hebben vastgesteld dat dit soort partnerschappen bijdragen aan het leggen van vitale banden tussen de academie en de maatschappij. Met een sterke internationale focus bereidt de KABK zijn studenten voor op een internationale beroepscarrière. Onze studentenpopulatie bestaat uit ongeveer 70 verschillende nationaliteiten. Daarvoor is een internationale en interculturele mentaliteit en aanpak van groot belang voor onze werkwijze.

De afdeling Marketing en Communicatie is verantwoordelijk voor de werving van studenten, de reputatie, merkpositionering en huisstijl van de KABK, onze website en portal voor medewerkers en studenten en de projectmatige samenwerking met externe instellingen. Daarnaast organiseren we grote events zoals de Open dag, Graduationshow en de introductiedagen voor nieuwe studenten. De komende jaren zullen we meer focus leggen op de interne communicatie in de transitie die de KABK momenteel doorvoert. Ons team bestaat uit ca 7 medewerkers.

Interesse?

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Meher Khan Muztar, hoofd Marketing en Communicatie via e-mail: m.khanmuztar@kabk.nl.

Solliciteren

Je kunt tot en met 1 november 2021 solliciteren, vergezeld van een curriculum vitae en motivatiebrief via werving@hdkdenhaag.nl. De eerste sollicitatiegesprekken vinden op 10 of 11 november plaats.

We streven naar een diverse en inclusieve organisatie en vinden het belangrijk dat dit onderwerp ruimte krijgt in onze dialoog. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.