Vacancy: Experienced salary administrator (0,8 fte)

This vacancy text is only available in Dutch

De Hogeschool der Kunsten Den Haag is volop in beweging. Voor onze afdeling Finance & Control zijn wij op zoek naar een ervaren salarisadministrateur (0,8 fte).

Wat ga je doen?

  • Je zorgt ervoor dat de salarisadministratie correct en zo optimaal mogelijk verloopt. Het gaat hierbij om ongeveer 800 verloningen per maand. Je controleert de maandelijkse personeelsmutaties die uitgevoerd worden door de medewerkers van de HR-afdeling in lijn met de arbeidsvoorwaardelijke, wettelijke en cao-regelingen;
  • Je verzorgt de controle van de maandelijkse salarisrun, verzorgt de maandelijkse verwerking van salarissen en uitkeringen en regelt de afdracht van loonbelasting, sociale premies en pensioenpremies;
  • Je ziet toe op een goede verwerking van bijzondere salariscomponenten, zoals de 30%-regeling, uitruilregeling en WKR;
  • Je zorgt voor een correcte aansluiting tussen de financiële- en de salarisadministratie in samenwerking met de collega’s van Finance;
  • Je signaleert (fiscale) risico’s en doet voorstellen om deze op te lossen;
  • Je maakt en controleert (pro forma) salarisberekeningen;
  • Je levert een bijdrage aan het opstellen van management-informatie en rapportages voor o.a. begroting, jaarverslag en accountantscontrole;
  • Je fungeert als sparringpartner voor zowel de Finance als de HR-collega’s en denkt actief mee over het optimaliseren van de werkprocessen, zoals op gebied van dataverwerking, digitalisering en communicatie/samenwerking.

Jouw profiel

  • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO niveau met minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in een vergelijkbare werkomgeving;
  • Je hebt de PDL-opleiding succesvol afgerond; een afgeronde VPS-opleiding of daarmee vergelijkbaar is een pré;
  • Je bent vaardig in het werken met een salarissysteem (AFAS, ADP, HR2day), en kunt goed overweg met Excel;
  • Je hebt kennis van diverse wet- en regelgeving op het gebied van het voeren van de loonadministratie en bent bekend met de fiscale en sociale zekerheidsaspecten van grensoverschrijdend werken;
  • Je hebt ervaring met het adviseren over sociale zekerheid, loontechnische en arbeidsrechtelijke zaken;
  • Je bent een teamspeler, maar kunt ook zelfstandig werken;
  • Je bent initiatiefrijk, nauwkeurig, stressbestendig, innovatief en beschikt over goede communicatieve- en adviesvaardigheden in het Nederlands en Engels.

Over ons

Het Koninklijk Conservatorium (KC) en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) vormen samen de Hogeschool der Kunsten Den Haag. De Hogeschool biedt een breed scala aan kunstopleidingen aan circa 1800 studenten. Daarnaast verzorgen we vooropleidingen aan jonge leerlingen in combinatie met primair en voortgezet onderwijs. In samenwerking met de Universiteit Leiden is de Academie der Kunsten opgericht, waar minorprogramma’s, masteropleidingen en doctoraatstrajecten worden gegeven. De Hogeschool is gevestigd op twee locaties in het centrum van Den Haag.

Als Finance & Control afdeling zijn we verantwoordelijk voor verwerken van alle financiële gegevens en het adviseren en ondersteunen van de medewerkers, leidinggevenden en het bestuur van de Hogeschool op alle onderdelen van Finance. Het team Finance bestaat uit vier collega’s en het team Control uit vier collega’s. Binnen de afdeling heeft de salarisadministrateur een belangrijke functie, gericht op een tijdige en correcte verwerking van de personeelsmutaties, voorlichting over salaris gerelateerde zaken en de maandelijkse salarisbetalingen. Met ingang van dit jaar zijn we overgegaan naar een nieuw personeels-informatie- en salarissysteem, HR2day. De functie van salarisadministrateur wordt in het team van Finance & Control ingebed om hiermee invulling te geven aan het principe van functiescheiding en de verdere integratie binnen het planning & control proces van de Hogeschool der Kunsten Den Haag.

Wat bieden we jou?

Een dynamische functie met veel ruimte voor eigen inbreng en volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Het salaris bedraagt maximaal € 4.158,87 bruto per maand volgens schaal 9 van de cao-hbo. Het betreft een structurele functie, waarbij gestart wordt met een jaarcontract. De cao-hbo kent een ruime verlofregeling, 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Ook kun je tegen gunstige voorwaarden deelnemen aan een ziektekostenverzekering en/of een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Vragen?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Gerard Zanoni, manager Finance & Control, e-mail: g.zanoni@hdkdenhaag.nl. of Alex Vernooij, HR-adviseur 070-3154 765, e-mail: a.vernooij@hdkdenhaag.nl.

Solliciteren

Je sollicitatie, vergezeld van een curriculum vitae en motivatiebrief kun je tot en met 22 augustus 2022 sturen aan: werving@hdkdenhaag.nl.

Binnen de Hogeschool der Kunsten werken we aan een gemeenschap waarbij diversiteit en inclusie als uitgangspunt gelden. We willen dat binnen onze Hogeschool het unieke van elk individu wordt (h)erkend en verwelkomd. We nodigen je daarom van harte uit om te solliciteren en zijn benieuwd naar wie jij bent!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.