De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) volgt het advies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), en de Nederlandse overheid.

FAQ's over het gebouw & de faciliteiten van de KABK

Er zijn voorzorgsmaatregelen getroffen zodat studenten en personeel hun werk veilig kunnen doen. Het academiegebouw is voorzien van een desinfectiemiddel, afschermingsmateriaal en tape om werkplekken en looproutes te markeren. Op het gebied van hygiëne en anderhalve meter beperkingen volgen we het advies van de Nederlandse overheid en het RIVM, zoals hier gepubliceerd.

coronavirus basic precautions at the KABK
Corona House Rules, keep this in mind when entering the Academy building

De geldende RIVM-hygiënemaatregelen worden gecontroleerd en gecommuniceerd.

  • Schud geen handen
  • Vermijd drukte
  • Was uw handen regelmatig met water en zeep
  • Hoesten en niezen in je elleboog,
  • Gebruik papieren handdoeken
  • Blijf thuis als je verkouden bent
  • Houd een minimale afstand van 1,5 meter (twee armlengtes) van elkaar

Medewerkers houden toezicht op de naleving van de RIVM-richtlijnen in de algemene ruimtes en werkplaatsen. Studenten of bezoekers die zich niet aan de richtlijnen houden, krijgen eerst een waarschuwing en worden bij een tweede overtreding van de regels uitgezet. De betreffende student krijgt dan geen toegang meer tot het gebouw. Het hoofd van de betreffende afdeling wordt hiervan op de hoogte gesteld en de directeur kan een gebiedsverbod opleggen.

Klik op de afbeelding om de grafiek in een groter formaat te bekijken:

Corona Flowchart - Can I come to the academy?
Corona Flowchart - Can I come to the academy?

We mogen slechts 50% van onze normale bezetting hebben. Dit betekent dat niet meer dan ongeveer 700 personen (studenten, docenten en personeel) in het gebouw zijn toegestaan.

De workshops hebben vanaf 1 september 2020 de gebruikelijke openingstijden.

De workshops zullen op de volgende dagen en tijdstippen geopend zijn:
Maandag t/m vrijdag: van 9.00 - 21.30 uur.
Zaterdag: 10.00 - 16.30 uur.

Let op: Vanaf 17 september starten de lessen weer, alleen studenten die les hebben op de academie mogen op de academie aanwezig zijn en gebruik maken van de workshops. De workshops moeten vooraf worden geboekt via Asimut. Studenten die online lessen hebben, mogen niet op de academie zijn of gebruik maken van de workshops.

Per afdeling is er een maximum van 50% van de studenten in het gebouw tegelijkertijd. Dit betekent dat wanneer studenten op de academie les hebben, ze de hele dag in het gebouw kunnen doorbrengen en gebruik kunnen maken van de workshops. Op dagen dat studenten geen lessen hebben, komen ze niet naar het gebouw en kunnen ze geen gebruik maken van de workshops.

Het KABK-gebouw heeft vanaf 1 september 2020 de gebruikelijke openingstijden:
Maandag tot vrijdag: 08.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Zondag: gesloten


Tot 31 augustus 2020
zal het gebouw van de KABK alleen toegankelijk zijn voor studenten die hun eindexamen bouwen en een deel van het personeel.

Tussen 1 en 16 september vinden de Introductiedagen en de Graduation Show plaats in het academiegebouw. Toegang tot deze evenementen wordt alleen verleend via een ticket, terwijl de toegang tot het gebouw voor studenten en medewerkers beperkt is tot degenen die direct betrokken zijn bij de evenementen.

Mondkapjes zijn niet verplicht in het KABK-gebouw omdat we de richtlijnen van het RIVM volgen.

Het staat u echter wel vrij om gebruik te maken van een mondkapje als u dat wilt en er zijn op verzoek mondkapjes beschikbaar voor studenten en medewerkers bij de receptie.

De kantine is open vanaf 31 augustus.

De algemene RIVM-richtlijnen met betrekking tot afstand en hygiëne zijn ook hier van toepassing en betalingen dienen uitsluitend met behulp van PIN te worden gedaan.

Alleen medewerkers van de KABK kunnen gebruik maken van de parkeerplaatsen op de academie en op verzoek via facilities@kabk.nl.

De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is Q-Park New Babylon (Den Haag CS). De KABK is het beste te bereiken met de fiets of met de trein.
Den Haag Centraal Station ligt op slechts 3 minuten lopen.

Neem contact op met facilities@kabk.nl voor vragen over de toegang tot het gebouw en de faciliteiten van het gebouw.

Kun je het antwoord op je vraag niet vinden?

Stuur een bericht naar questions@kabk.nl