De KABK volgt het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, dat hier wordt gepubliceerd (inclusief een wereldkaart).

FAQ's reizen van/naar en binnen Nederland

Naar aanleiding van het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is ons beleid dat:

Studenten die uit een regio of land met een zogenaamd 'geel label' komen, moeten het onderwijsprogramma (offline en online) in Den Haag volgen.

Studenten die uit 'oranje' landen komen, nemen hun verantwoordelijkheid en volgen het advies zoals gepubliceerd in deze link van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Een wereldkaart met kleurcodes per pand is hier gepubliceerd.
Controleer het advies dus zo snel mogelijk met het oog op de quarantaineperiode!

Studenten die reizen vanuit landen met een 'rood label' kunnen op dit moment niet naar Nederland reizen. Neem in dat geval contact op met de coördinator van hun afdeling om een online alternatief voor je individuele opleiding te regelen, totdat je in staat en toegestaan bent om naar Nederland te reizen.

Houd er rekening mee dat de labels van de landen dagelijks veranderen. Controleer daarom altijd het label van het land waar je naartoe reist van kort voor je reis naar Nederland.

Excursies binnen Nederland kunnen alleen plaatsvinden zolang aan de RIVM-richtlijnen wordt voldaan. Afdelingen zijn verantwoordelijk voor het regelen van de excursies en geven de details door aan hun studenten.

Excursies buiten Nederland worden niet eerder dan eind 2020 georganiseerd.

Studenten kunnen contact opnemen met de studentenadministratie via

studentenadministratie@kabk.nl of het international office via international@kabk.nl

Kun je het antwoord op je vraag niet vinden?

Stuur een bericht naar questions@kabk.nl