De KABK volgt het reisadvies van de Nederlandse overheid en het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken (wereldkaart reisadviezen met kleurcodes per land).

FAQ's reizen van/naar en binnen Nederland

Controleer deze checklist. Op de website van de Rijksoverheid vind je alle relevante informatie over de verplichte quarantaine en voor wie deze geldt bij aankomst in Nederland.

Je blijft verplicht 10 dagen thuis (thuisquarantaine) na een verblijf in een zeerhoogrisicogebied zonder zorgwekkende virusvariant of een zeerhoogrisicogebied met een zorgwekkende virusvariant.. Deze quarantaineplicht geldt ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs. Met een coronatest op dag 5 kun je de duur van het thuisblijven verkorten. Er gelden uitzonderingen op de quarantaineregels voor sommige reisdoelen.

Doe de Quarantaine Reischeck en zie wat u moet regelen of doen als u vanuit het buitenland terug naar Nederland reist. Bijvoorbeeld of thuisquarantaine, een negatieve test en/of een quarantaineverklaring nodig zijn.

De toename van het aantal besmettingen in Nederland kan gevolgen hebben voor een reis naar het buitenland. Doordat andere landen ons op basis van de toename in besmettingen als risico zien, kan het zijn dat zij extra maatregelen nemen voor Nederlandse toeristen.

Check altijd voor vertrek het reisadvies en kijk niet alleen naar de kleur van je favoriete vakantieland. Maar lees het hele reisadvies.

Excursies binnen Nederland kunnen alleen plaatsvinden zolang aan de RIVM-richtlijnen wordt voldaan. Afdelingen zijn verantwoordelijk voor het regelen van de excursies en geven de details door aan hun studenten.

Excursies buiten Nederland worden tot nader order niet georganiseerd.

Neem contact op met het International Office via exchange@kabk.nl voor informatie en advies.

Studenten kunnen contact opnemen met de studentenadministratie via studentenadministratie@kabk.nl of het international office via international@kabk.nl