De gezondheid en veiligheid van onze studenten, medewerkers en bezoekers staat altijd voorop. De KABK volgt het advies van het RIVM en de Nederlandse overheid.

Bezoek de academie niet als je last hebt van verkoudheidsverschijnselen (een verstopte of lopende neus, keelpijn, lichte hoest, koorts, of verhoogde temperatuur en/of kortademigheid.

Graduation Show 2021 - Coronahuisregels

De KABK volgt het advies van het RIVM en de Nederlandse overheid. Voor de Graduation Show volgen wij het Protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea van de Nederlandse Museumvereniging.

Lees onze richtlijnen hieronder om op de hoogte te blijven van onze laatste maatregelen. Dit zijn de belangrijkste huisregels:

Tickets

 • Toegang tot de Graduation Show, is mogelijk via een geldig ticket met een tijdslot. Reserveer je ticket via graduation2021.kabk.nl
 • In verband met de COVID-19 veiligheidsregels moeten alle bezoekers van de KABK geregistreerd worden. Daarom vragen wij je vriendelijk om zelf een ticket te reserveren.
 • Door akkoord te gaan met de voorwaarden tijdens het boeken van je ticket, ga je ermee akkoord dat de KABK je persoonlijke gegevens kan delen met de GGD in geval van coronabesmetting.

Bezoek

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht. (update 9 juli 2021)
 • Er mogen maximaal 700 mensen (inclusief studenten, docenten en medewerkers) tegelijk in het gebouw aanwezig zijn.
 • Toegang tot het gebouw is mogelijk via de hoofdingang aan de Prinsessegracht 4 en via de achteringang Bleijenburg 38.
 • Je word verzocht binnen de gereserveerde tijd te arriveren. Je hebt 30 minuten vanaf het begin van de gereserveerde tijd om het gebouw te betreden.
 • Kom alleen of samen met personen uit je huishouden. Onder een huishouden wordt verstaan: een echtpaar, een geregistreerd partner of andere levensgezel en ouders, grootouders en kinderen indien zij bij de gemeente staan ingeschreven als wonend op hetzelfde adres.
 • Bezoek de Graduation Show niet als je verkoudheidsverschijnselen hebt (een verstopte of loopneus, keelpijn, lichte hoest, koorts of verhoogde temperatuur en/of kortademigheid. Wij zullen bij binnenkomst in de KABK vragen of je in goede gezondheid verkeert.

Hygiëne

 • Bij de ingang en op diverse punten in het gebouw bieden wij handdesinfectiemiddel aan. Wij verzoeken alle bezoekers vriendelijk om bij aankomst en tijdens het bezoek hun handen te reinigen met het aanwezige ontsmettingsmiddel.
 • De academie wordt regelmatig en grondig schoongemaakt volgens de richtlijnen van het RIVM. De toiletten en voorwerpen waar bezoekers veel mee in aanraking komen, zoals leuningen, worden regelmatig ontsmet.
 • Er wordt gebruik gemaakt van desinfectiemiddel voor interactieve kunstwerken.

Afstand

 • Houd 1,5 meter afstand van bezoekers die niet behoren tot uw huishouden
 • Om de 1,5-meter afstand te kunnen waarborgen, bieden wij tijdens deze Graduation Show geen rondleidingen aan.
 • Om een overvolle hoofdingang te voorkomen en de toegang van bezoekers tot het gebouw te spreiden, zullen er twee ingangen open zijn: de hoofdingang aan de Prinsessegracht 4 en de achteringang Bleijenburg 38 (de achteringang geeft sneller toegang tot de meeste presentaties van onze masterstudenten)
 • Per ruimte kan een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten.
  Op elke ruimte hangt een informatiebord waarop staat aangegeven hoeveel personen er maximaal tegelijk in de ruimte mogen zijn. Indien het maximum aantal personen in een ruimte is bereikt, gelieve te wachten alvorens de ruimte te betreden.

Wij zijn er om je te helpen
Het KABK-gebouw is een fantastische plek om de Graduation Show te organiseren, maar kan ook een doolhof zijn, zeker met de huidige maatregelen. Onze studenten en medewerkers zullen je helpen de weg te vinden. Zij kunnen je ook wijzen op jouw verplichting om de maatregelen tegen het coronavirus na te leven. Wij verzoeken je vriendelijk mee te werken. Het is niet alleen in je eigen belang dat je je aan de regels houdt, maar ook in dat van andere bezoekers en onze studenten en medewerkers

FAQs over het bezoeken van de Graduation Show 2021

De Graduation Show vindt plaats op de academie van 8-11 juli 2021. Bezoekers hebben alleen toegang tot dit evenement met een geldig ticket en/of op uitnodiging voor een bepaalde tijd.

Tickets via graduation2021.kabk.nl

Bezoekers hebben alleen toegang tot de Graduation Show met een geldig ticket voor een bepaalde tijd.

Zie graduation2021.kabk.nl voor beschikbare tickets.

Studenten, medewerkers en afgestudeerden: kijk voor meer informatie over de tickets op de KABK-portal.

Voor het geval je niet naar de KABK kunt komen: op graduation2021.kabk.nl is een online catalogus en programma beschikbaar, en wordt er een radioprogramma uitgezonden door Radio Mushroom in samenwerking met studenten en alumni.

Tickets voor de KABK-Graduation Show 2021 zijn te allen tijde gratis. Koop geen tickets van derden! Deze kunnen bij de deur ongeldig blijken te zijn.

We zijn ons ervan bewust dat de tickets snel uitverkocht zijn, daarom hebben we extra kaarten vrijgemaakt voor afgestudeerden.

Geannuleerde tickets geven we tussen 8 en 11 juli weer vrij.

Zie graduation2021.kabk.nl voor beschikbare tickets.

Stuur een mail naar pr@kabk.nl met je kaartje erbij, zodat we anderen weer gelukkig kunnen maken.

Door de maatregelen met betrekking tot het coronavirus mogen we maar 700 mensen tegelijk in het gebouw hebben. De 700 mensen zijn onder andere afgestudeerden, personeel en bezoekers.

Ja, een mondkapje is verplicht. De verplichting om een mondkapje te dragen geldt voor kinderen vanaf 13 jaar.

Ben je je mondkapje vergeten? Geen zorgen! In beide ingangen, zullen er mondkapjes beschikbaar zijn!

We willen iedereen de kans geven om de tentoonstelling te zien, daarom vragen we u om niet langer dan 3 uur in het gebouw aanwezig te zijn.

 • Bij de ingang en op verschillende plaatsen in het gebouw bieden wij handreinigers aan. Wij verzoeken alle bezoekers om bij aankomst en tijdens het bezoek hun handen te reinigen met het beschikbare ontsmettingsmiddel.
 • De academie wordt regelmatig en grondig gereinigd volgens de richtlijnen van het RIVM.
 • De toiletten en objecten waarmee bezoekers veelvuldig in aanraking komen, zoals leuningen, worden regelmatig gesaneerd.

Op elke ruimte staat een informatiepaneel dat het maximum aantal personen aangeeft dat zich op een bepaald moment in de ruimte mag bevinden. Als dit aantal personen al aanwezig is, wacht dan even voordat u de ruimte betreedt.

U kunt gebruik maken van het beschikbare desinfectiemiddel voor de interactieve kunstwerken.

Kun je het antwoord op je vraag niet vinden?

Stuur een bericht naar pr@kabk.nl