Tentoonstelling Visuele Valuta in het Nederlands Fotomuseum

De tentoonstelling Visuele Valuta opent op 26 mei in het Nederlands Fotomuseum en maakt deel uit van het Undiscipling Photography symposium, georganiseerd door het Nederlands Fotomuseum samen met de Master Photography & Society (KABK), het Research Center for Material Culture en het Wereldmuseum.

Tijdens het symposium debatteren zeventien internationale fotografen en onderzoekers uit twaalf verschillende landen (Zuid-Afrika, Indonesië, Bangladesh, Iran, Canada en verschillende Europese landen) – met hun fotografische ervaring en kennis als vertrekpunt – over de vraag wat fotografie kan bijdragen aan de verbeelding van maatschappelijke issues die onze levens vandaag de dag bepalen.

Woord en beeld raken op het symposium met elkaar verweven.

KABK-fotografiestudenten van de Master Photography & Society reageren op de lezingen met niet eerder vertoond fotografisch werk (beelden, fotoseries, filmclips).

De tentoonstelling Visuele Valuta begint tijdens het symposium en is ook daarna nog voor iedereen vanaf de Wilhelminakade - straatkant van het Nederlands Fotomuseum - te zien. Deze ramententoonstelling presenteert fotografisch werk van Sophie Allerding, João Mateus Da Fonseca Viegas en Rafael Roncato, allen fotografiestudenten van de Master Photography & Society aan de KABK.

Details

Datum

26 mei 2021 00.00 - 31 oktober 2021 00.00

Locatie

Nederlands Fotomuseum (straatkant museum Wilhelminakade)