Online Open Dag: Master TypeMedia

De Master TypeMedia op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) is een eenjarige opleiding voor de grafisch ontwerper die verdieping zoekt in letterontwerp en typografie. Tijdens de opleiding maak je ontwerpen voor verschillende media zoals drukwerk, digitale schermen en interactieve media.

Elk aspect van letterontwerp komt aan bod, van ontwerp en onderzoek tot technische vaardigheden, contrast, ritme, proportie en gewicht. De projecten die je doet zijn conceptueel divers, zo verken je expressieve typografie, houd je je bezig met het ontwikkelen van nieuw (digitaal) gereedschap en maak je bijvoorbeeld ontwerpen voor kranten, wetenschappelijke publicaties of bewegwijzering.

TypeMedia is een kleine opleiding met veel persoonlijke begeleiding en een intensieve samenwerking tussen studenten en docenten. Je wordt begeleid door experts en krijgt gastlessen van vooraanstaande letterontwerpers, typografen en grafisch ontwerpers, zowel op theoretisch vlak als in de praktijk van het maken.

Daarnaast brengen gastlessen, samenwerkingsprojecten en excursies je dichter bij het professionele veld. Afstudeerprojecten van TypeMediastudenten worden regelmatig verkocht aan toonaangevende uitgeverijen en onze alumni zijn bijvoorbeeld werkzaam bij letteruitgeverijen en softwareproducenten.

Meer informatie over de masteropleiding TypeMedia, aanmelding en toelating

Specificaties

Taal: Engels
Duur: 1-jaar voltijd
Diploma: Master of Arts (MA)
Start programme:
September 2021

Snelle links naar

Open Dag programma MA TypeMedia

Neem deel aan ons Online Open Dagen programma op vrijdag 22 januari. Stel je vragen en maak kennis met onze studenten en docenten!

Klik op de onderstaande sessies voor meer informatie.

Wil jij graag studeren aan de Master Type Media, en ontvang je graag advies over je portfolio? Dan is het mogelijk om je portfolio online te bespreken met twee van onze Master TypeMedia studenten. Elke sessie duurt ongeveer 20'.

Je ontvangt een bevestiging met instructies nadat je een tijdslot hebt geboekt.

Maak een afspraak

Neem een kijkje in de KABK-faciliteiten en werkplaatsen, ontdek wat Den Haag de studenten te bieden heeft en stel al je praktische vragen over onze aanmeldprocedure, studiefinanciering, huisvesting, verblijfsvergunningen en alles wat je nog meer moet weten over het studentenleven en het onderwijs aan de KABK!

Tijdens de live-stream kun je je vragen stellen via de Chat

Wij raden je aan de sessie te volgen vanaf een computer

Gesprekken over de studieprogramma, presentaties, opdrachten en projecten, tips en vragen over de eenjarige opleiding MA TypeMedia aan de KABK.

De Livestream "Maak kennis met de MA Type Media" begint hier op vrijdag 22 januari om 19.00 uur CET.

Bekijk in de tussentijd deze 'responsive lettering exercises' van de class 2020-2021 en bezoek voor meer informatie typemedia.org.

Tijdens de live-stream kun je je vragen stellen via de Chat

Wij raden je aan de sessie te volgen vanaf een computer

Volg Master TypeMedia op Instagram via @typeandmedia en kijk op typemedia.org

Details

Datum

22 januari 2021 16.00 - 21:00

Locatie

online