Online Open Dag: Master TypeMedia

De Master TypeMedia op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) is een eenjarige opleiding voor de grafisch ontwerper die verdieping zoekt in letterontwerp en typografie. Tijdens de opleiding maak je ontwerpen voor verschillende media zoals drukwerk, digitale schermen en interactieve media.

Elk aspect van letterontwerp komt aan bod, van ontwerp en onderzoek tot technische vaardigheden, contrast, ritme, proportie en gewicht. De projecten die je doet zijn conceptueel divers, zo verken je expressieve typografie, houd je je bezig met het ontwikkelen van nieuw (digitaal) gereedschap en maak je bijvoorbeeld ontwerpen voor kranten, wetenschappelijke publicaties of bewegwijzering.

TypeMedia is een kleine opleiding met veel persoonlijke begeleiding en een intensieve samenwerking tussen studenten en docenten. Je wordt begeleid door experts en krijgt gastlessen van vooraanstaande letterontwerpers, typografen en grafisch ontwerpers, zowel op theoretisch vlak als in de praktijk van het maken.

Daarnaast brengen gastlessen, samenwerkingsprojecten en excursies je dichter bij het professionele veld. Afstudeerprojecten van TypeMediastudenten worden regelmatig verkocht aan toonaangevende uitgeverijen en onze alumni zijn bijvoorbeeld werkzaam bij letteruitgeverijen en softwareproducenten.

Meer informatie over de masteropleiding TypeMedia, aanmelding en toelating

Specificaties

Taal: Engels
Duur: 1-jaar voltijd
Diploma: Master of Arts (MA)
Start programme:
September 2021

Snelle links naar

Meet the MA TypeMedia
opname van de livestream-sessie op vrijdag 22 januari

(De sessie van de MA TypeMedia begint op 3:15:43)

Bekijk deze 'responsive lettering exercises' van de class 2020-2021 en bezoek voor meer informatie typemedia.org.

Volg Master TypeMedia op Instagram via @typeandmedia en kijk op typemedia.org

Details

Datum

22 januari 2021 16.00 - 21:00

Locatie

online