Online Open Dag: Master Industrial Design

Het ontwerpen van betekenisvolle en duurzame producten is het uitgangspunt van de tweejarige Master Industrial Design aan de KABK. De focus ligt op het maken van kritische ontwerpen met een maatschappelijke betekenis, zonder de technische aspecten van industrieel ontwerpen uit het oog te verliezen.

Tijdens de opleiding staan theoretisch en materiaalonderzoek centraal, en vertaal je onderzoeksresultaten naar ruimtelijke ontwerpen. Dit kunnen massaproducten zijn of digitale applicaties, maar ook een uniek object of een vernieuwend materiaal. Daarnaast bestudeer je de relatie tussen object en mens en doe je onderzoek naar de impact van producten en productieprocessen op sociaal, cultureel, economisch en ecologisch vlak.

Naast praktijkonderwijs krijg je theorielessen en ontwikkel je communicatievaardigheden om nog beter voorbereid te zijn op het professionele veld. Tijdens de studie maak je al kennis met het netwerk van docenten en andere professionals, zodat je na het afstuderen aan de slag kunt bij internationale ontwerpadviesbureaus of productiebedrijven, of een eigen ontwerpstudio kunt starten.

Meer informatie over de masteropleiding Industrial Design, over aanmelding en toelating .

Specificaties

Taal: Engels
Duur: 2-jaar voltijd
Diploma: Master of Arts (MA)
Start programma:
september 2021

Snelle links naar

Open Dag programma Master Industrial Design

Neem deel aan ons Online Open Dagen programma op woensdag 20 januari. Stel je vragen en maak kennis met onze studenten en docenten!

Klik op de onderstaande sessies voor meer informatie.

Gesprekken over de studieprogramma, presentaties, opdrachten en projecten, tips en vragen over de tweejarige MA Industrial Design aan de KABK.

Neem een kijkje in de KABK-faciliteiten en werkplaatsen, ontdek wat Den Haag de studenten te bieden heeft en stel al je praktische vragen over onze aanmeldprocedure, studiefinanciering, huisvesting, verblijfsvergunningen en alles wat je nog meer moet weten over het studentenleven en het onderwijs aan de KABK!

Tijdens de live-stream kun je je vragen stellen via de Chat

Daarom raden wij je aan de sessie te volgen vanaf een computer

De Livestream "Maak kennis met de MA Industrial Design" begint op woensdag 20 januari om 10.00 uur CET.

Tijdens de live-stream kun je je vragen stellen via de Chat

Daarom raden wij je aan de sessie te volgen vanaf een computer

Online Open Dagen campagne

Online Open Dagen campagne: Jaap Smit, BA Grafisch Ontwerpen 2017

afbeelding: afstudeerproject Memories of Light door Isabella Monaco, MA Industrial Design 2020

Volg Master Industrial Design op Instagram via @master_industrial_design

Details

Datum

20 januari 2021 10.00 - 13:00

Locatie

online