Online Open Dag: Master Industrial Design

Het ontwerpen van betekenisvolle en duurzame producten is het uitgangspunt van de tweejarige Master Industrial Design aan de KABK. De focus ligt op het maken van kritische ontwerpen met een maatschappelijke betekenis, zonder de technische aspecten van industrieel ontwerpen uit het oog te verliezen.

Tijdens de opleiding staan theoretisch en materiaalonderzoek centraal, en vertaal je onderzoeksresultaten naar ruimtelijke ontwerpen. Dit kunnen massaproducten zijn of digitale applicaties, maar ook een uniek object of een vernieuwend materiaal. Daarnaast bestudeer je de relatie tussen object en mens en doe je onderzoek naar de impact van producten en productieprocessen op sociaal, cultureel, economisch en ecologisch vlak.

Naast praktijkonderwijs krijg je theorielessen en ontwikkel je communicatievaardigheden om nog beter voorbereid te zijn op het professionele veld. Tijdens de studie maak je al kennis met het netwerk van docenten en andere professionals, zodat je na het afstuderen aan de slag kunt bij internationale ontwerpadviesbureaus of productiebedrijven, of een eigen ontwerpstudio kunt starten.

Meer informatie over de masteropleiding Industrial Design, over aanmelding en toelating .

Specificaties

Taal: Engels
Duur: 2-jaar voltijd
Diploma: Master of Arts (MA)
Start programma:
september 2021

Snelle links naar

Dit is een opname van de Livestream op woensdag 20 januari

Online Open Dagen campagne

Online Open Dagen campagne: Jaap Smit, BA Grafisch Ontwerpen 2017

afbeelding: afstudeerproject Memories of Light door Isabella Monaco, MA Industrial Design 2020

Volg Master Industrial Design op Instagram via @master_industrial_design

Details

Datum

20 januari 2021 10.00 - 13:00

Locatie

online