Online Open Dag: Master Artistic Research

Een Master Artistic Research-student is geïnteresseerd in onderzoek als artistieke benadering. De tweejarige Master aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) is een intensieve studie, ontwikkeld voor gedreven kunstenaars die een achtergrond hebben in uiteenlopende kunstdisciplines.

De opleiding heeft als doel grenzen te vervagen tussen praktijkgericht onderzoek, denken, maken en schrijven, met nieuwe en verrassende uitkomsten als resultaat.

Tijdens de opleiding doe je diepgaand onderzoek in jouw interessegebied door verschillende methoden toe te passen. Experiment, nieuwsgierigheid, reflectie en analyse zijn belangrijke uitgangspunten van de studie. Naast het onderhouden van een beeldende praktijk, vormt schrijven een aanzienlijk onderdeel van de studie. Hierdoor raak je bedreven in het uitwerken van onderzoeksplannen en ontwikkel je taalkundige vaardigheden om complexe artistieke keuzes te communiceren.

Na de opleiding ben je in staat je autonome onderzoekspraktijk verder te ontwikkelen en te onderhouden. De meeste Master Artistic Researchalumni zijn werkzaam als beeldend kunstenaar en zetten hun onderzoek voort vanuit opdrachtsituaties, residencies of cultuurfondsen. De Master biedt daarnaast een goede basis voor een praktijkgerichte PhD-positie of een programma aan een een postacademisch onderzoeksinstituut.

Meer informatie over de masteropleiding Artistic Research, aanmelding en toelating

Specificaties

Taal: Engels
Duur: 2-jaar voltijd
Diploma: Master of Arts (MA)
Start programme:
September 2021

Snelle links naar

Dit is een opname van de Livestream op dinsdag 19 januari

(De sessie van de MA Artistic Research begint om 3:10:00)

Online Open Dagen campagne

Online Open Dagen campagne: Jaap Smit, BA Grafisch Ontwerpen 2017

afbeelding: afstudeerproject A soep door Daniel Iglesias Gonzalez, MA Artistic Research 2020

Volg MA Artistic Research op Instagram via @masterartisticresearch

Details

Datum

19 januari 2021 18.00 - 21:00

Locatie

online