Online Open Dag: Master Artistic Research

Een Master Artistic Research-student is geïnteresseerd in onderzoek als artistieke benadering. De tweejarige Master aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) is een intensieve studie, ontwikkeld voor gedreven kunstenaars die een achtergrond hebben in uiteenlopende kunstdisciplines.

De opleiding heeft als doel grenzen te vervagen tussen praktijkgericht onderzoek, denken, maken en schrijven, met nieuwe en verrassende uitkomsten als resultaat.

Tijdens de opleiding doe je diepgaand onderzoek in jouw interessegebied door verschillende methoden toe te passen. Experiment, nieuwsgierigheid, reflectie en analyse zijn belangrijke uitgangspunten van de studie. Naast het onderhouden van een beeldende praktijk, vormt schrijven een aanzienlijk onderdeel van de studie. Hierdoor raak je bedreven in het uitwerken van onderzoeksplannen en ontwikkel je taalkundige vaardigheden om complexe artistieke keuzes te communiceren.

Na de opleiding ben je in staat je autonome onderzoekspraktijk verder te ontwikkelen en te onderhouden. De meeste Master Artistic Researchalumni zijn werkzaam als beeldend kunstenaar en zetten hun onderzoek voort vanuit opdrachtsituaties, residencies of cultuurfondsen. De Master biedt daarnaast een goede basis voor een praktijkgerichte PhD-positie of een programma aan een een postacademisch onderzoeksinstituut.

Meer informatie over de masteropleiding Artistic Research, aanmelding en toelating

Specificaties

Taal: Engels
Duur: 2-jaar voltijd
Diploma: Master of Arts (MA)
Start programme:
September 2021

Snelle links naar

Open Dag programma MA Artistic Research

Neem deel aan ons Online Open Dagen programma op dinsdag 19 januari. Stel je vragen en maak kennis met onze studenten en docenten!

Klik op de onderstaande sessies voor meer informatie.

Neem een kijkje in de KABK-faciliteiten en werkplaatsen, ontdek wat Den Haag de studenten te bieden heeft en stel al je praktische vragen over onze aanmeldprocedure, studiefinanciering, huisvesting, verblijfsvergunningen en alles wat je nog meer moet weten over het studentenleven en het onderwijs aan de KABK!

Tijdens de live-stream kun je je vragen stellen via de Chat

Wij raden je aan de sessie te volgen vanaf een computer

Gesprekken over de studieprogramma, presentaties, opdrachten en projecten, tips en vragen over de tweejarige MA Artistic Research aan de KABK.

De Livestream van de MA Artistic Research begint op dinsdag 19 januari om 19.00 uur CET.

Tijdens de live-stream kun je je vragen stellen via de Chat

Wij raden je aan de sessie te volgen vanaf een computer

Online Open Dagen campagne

Online Open Dagen campagne: Jaap Smit, BA Grafisch Ontwerpen 2017

afbeelding: afstudeerproject A soep door Daniel Iglesias Gonzalez, MA Artistic Research 2020

Volg MA Artistic Research op Instagram via @masterartisticresearch

Details

Datum

19 januari 2021 18.00 - 21:00

Locatie

online