Online Open Dag: BA Beeldende Kunst + Double Degree

Als student Beeldende Kunst bedenk je het liefst je eigen opdrachten, maak je kennis met alle richtingen en media binnen de kunst en heb je een brede interesse in wat er in de wereld speelt.

Op de KABK krijg je in het eerste jaar te maken met veel verschillende technieken en media, zoals schilderen, tekenen, performance, video, beeldhouwkunst en nieuwe media.

In de loop van deze vierjarige opleiding onderzoek je waar jouw interesse het meest naar uitgaat en krijg je een eigen werkplek. Naast praktische vaardigheden leer je over de geschiedenis en tradities binnen de beeldende kunst. Tegelijkertijd leer je door onderzoek hoe je jezelf in de huidige maatschappelijke discussies plaatst en hoe je jezelf staande houdt in de professionele kunstwereld.

Als beeldend kunstenaar ben je namelijk niet alleen maker, maar moet je ook weten hoe je kunt organiseren, produceren en onderzoeken. De werkpraktijk van onze alumni is internationaal en heel uiteenlopend. Ze maken autonoom werk, werk in opdracht voor de openbare ruimte, organiseren tentoonstellingen, geven les of maken publicaties – of doen alles tegelijkertijd.

Let op! Je kunt deze opleiding ook volgen als deeltijd- en als Double Degree-traject zodat je in 4 jaar tijd zowel een bachelordiploma van de KABK (hbo) als van de Universiteit Leiden (universitaire) kunt halen.

Meer informatie over de bacheloropleiding Beeldende Kunst, aanmelding en toelating

  Specificaties

  Taal: Engels
  Duur: 4-jaar voltijd of 4-jaar deeltijd
  Diploma: Bachelor of Arts (BA)
  Double Degree: optie voor geselecteerde eerstejaarsstudenten Beeldende Kunst (in samenwerking met Leiden University) - na succesvolle afronding krijgen studenten twee bachelordiploma's: hbo-bachelor in Fine Arts (KABK) + universitaire-bachelor in Art History (Leiden)
  Start programma: september 2021

  Snelle links naar

  Open Dag programma BA Beeldende Kunst

  Neem deel aan ons Online Open Dagen programma op zaterdag 23 januari. Stel je vragen en maak kennis met onze studenten en docenten!

  Klik op de onderstaande sessies voor meer informatie.

  Gesprekken over de studieprogramma, presentaties, opdrachten en projecten, tips en vragen over de bacheloropleiding Beeldende Kunst aan de KABK.

  Neem een kijkje in de KABK-faciliteiten en werkplaatsen, ontdek wat Den Haag de studenten te bieden heeft en stel al je praktische vragen over onze aanmeldprocedure, studiefinanciering, huisvesting, verblijfsvergunningen en alles wat je nog meer moet weten over het studentenleven en het onderwijs aan de KABK!

  Tijdens de live-stream kun je je vragen stellen via de Chat

  Wij raden je aan de sessie te volgen vanaf een computer

  Wil jij graag studeren aan de Bachelor Beeldende Kunst, en ontvang je graag advies over je portfolio? Dan is het mogelijk om je portfolio 1-op-1 te bespreken online met een van onze docenten. Elke sessie duurt ongeveer 15'.

  Je ontvangt een bevestiging met instructies nadat je een tijdslot hebt geboekt.

  Maak een afspraak

  De Livestream "Maak kennis met de BA Beeldende Kunst" begint op zaterdag 23 januari om 10.00 uur CET

  Tijdens de live-stream kun je je vragen stellen via de Chat

  Wij raden je aan de sessie te volgen vanaf een computer

  Volg de bacheloropleiding Beeldende Kunst op Instagram via @kabkfinearts

  Online Open Dagen campagne

  Online Open Dagen campagne: Jaap Smit, BA Grafisch Ontwerpen 2017

  afbeelding: van het afstudeerproject Social living saves the City door Merel van Bochove, BA Fine Arts 2020

  Details

  Datum

  23 januari 2021 10.00 - 14:30

  Locatie

  online