Online Open Dag: BA Beeldende Kunst + Double Degree

Als student Beeldende Kunst bedenk je het liefst je eigen opdrachten, maak je kennis met alle richtingen en media binnen de kunst en heb je een brede interesse in wat er in de wereld speelt.

Op de KABK krijg je in het eerste jaar te maken met veel verschillende technieken en media, zoals schilderen, tekenen, performance, video, beeldhouwkunst en nieuwe media.

In de loop van deze vierjarige opleiding onderzoek je waar jouw interesse het meest naar uitgaat en krijg je een eigen werkplek. Naast praktische vaardigheden leer je over de geschiedenis en tradities binnen de beeldende kunst. Tegelijkertijd leer je door onderzoek hoe je jezelf in de huidige maatschappelijke discussies plaatst en hoe je jezelf staande houdt in de professionele kunstwereld.

Als beeldend kunstenaar ben je namelijk niet alleen maker, maar moet je ook weten hoe je kunt organiseren, produceren en onderzoeken. De werkpraktijk van onze alumni is internationaal en heel uiteenlopend. Ze maken autonoom werk, werk in opdracht voor de openbare ruimte, organiseren tentoonstellingen, geven les of maken publicaties – of doen alles tegelijkertijd.

Je kunt deze opleiding als voltijd, deeltijd- en als Double Degree-traject volgen. Binnen het double degree-traject kunnen geselecteerde studenten binnen vier jaar zowel een hbo-diploma bij de KABK als een universitair diploma bij de Universiteit Leiden (UL) verwerven.

Meer informatie over de bacheloropleiding Beeldende Kunst, aanmelding en toelating

  Specificaties

  Taal: Engels
  Duur: 4-jaar voltijd / 4-jaar deeltijd / 4-jaar Double Degree
  Diploma: Bachelor of Arts (BA)
  Double Degree: 2 Bachelor of Arts (BA): hbo-bachelor (KABK) + universitaire-bachelor (UL)
  Start programma: september 2021

  Snelle links naar

  Maak kennis met de BA Beeldende Kunst
  opname van de livestream-sessie op vrijdag 23 januari

  Volg de bacheloropleiding Beeldende Kunst op Instagram via @kabkfinearts

  Online Open Dagen campagne

  Online Open Dagen campagne: Jaap Smit, BA Grafisch Ontwerpen 2017

  afbeelding: van het afstudeerproject Social living saves the City door Merel van Bochove, BA Fine Arts 2020

  Details

  Datum

  23 januari 2021 10.00 - 14:30

  Locatie

  online