Master Interior Architecture studenten transformeren het patershuis en de kapel van het Stanislas College in Delft

Onder begeleiding van studio docent Raumlabor Berlin, Benjamin Foerster Baldenius praktijk docent INSIDE Erik Jutten en docent Gerjan Streng werkten studenten van de Master Interieurarchitectuur INSIDE aan onderzoek- en ontwerp-projecten gericht op de transformatie van de gebouwen van het Stanislas College in Delft.

Attent gemaakt op de bijzondere gebouwen van het Stanislas College en de ambitie om de betekenis van die gebouwen in het licht van hun geschiedenis te vernieuwen, zijn onze Master Interieurarchitectuur studenten op onderzoek gegaan. Dat onderzoek heeft geleid tot een parcours aan ervaringen door de ruimtes van het patershuis en de kapel. Naast aandacht voor de architectonische kwaliteiten is daarin aandacht voor exploratie, 'ruimte voor contemplatie', leren door observeren en spiritualiteit.

Op donderdag 13 juni van 10.00 tot 18.00 is het parcours te beleven door scholieren en docenten. Het evenement zal bestaan uit: Vijf installaties waar de scholieren, d.m.v. een route langs worden geleid. Er wordt gestart bij een 'boomhut' op de binnenplaats, waarna de route door de tuin van het patershuis, door de keuken, door de gang naar de kapel voert. De scholieren verlaten het parcours door de uitgang van de kapel. Het parcours is de hele dag beschikbaar.

Onze studenten leiden de leerlingen er per 2 erdoorheen. Elke 5 minuten start er een nieuwe tour. Elke tour duurt 30 minuten. Na afloop vindt er een korte reflectie plaats met de scholieren, geleid door onze studenten. Na sluiting van de school, rond 15.00, verwelkomen wij de docenten en andere geïnteresseerden. Het evenement zal Engelstalig zijn.

Deelnemende INSIDE studenten:

Shripal Shah
Ausra Česnauskytė
Samantha Vosse
Davida Rauch
Michael Barchini
Mary Farwy
Linus Fridén
Sebastian Koukkides
Keyi Xiang
Devina Amelia
Natali Blugerman

Details

Datum

13 juni 2019 11.30 - 18:00

Locatie

Stanislas College, Delft

Meer info

10.00-15.00 voor scholieren van het Stanislas College
15.00-18.00 voor docenten en andere geïnteresseerden