De uiterste datum voor het indienen van je portfolio en alle vereiste documenten is 1 mei.

Deze aanmelddeadline geldt voor alle kandidaten en betreft zowel je registratie via Studielink (stap 1) als het indienen van je portfolio en vereiste documenten (zoals beschreven in stap 2 hieronder).


Let op: vanwege de omvang van het Coronavirus worden alternatieve kanalen voor de toelatingsgesprekken aangeboden voor aspirant-studenten. Het is mogelijk dat sollicitatiegesprekken via Skype, MS-Teams of FaceTime verlopen. Je wordt hiervan op de hoogte gebracht door de studentenadministratie of de afdeling.

Studielink is het algemene systeem voor inschrijving en aanmelding bij alle niet-particuliere instellingen voor hoger onderwijs in Nederland.

 • Maak een Studielink-account aan: geef persoonlijke gegevens zoals vermeld in je paspoort of ID-kaart en gegevens over je vooropleiding (school, diploma’s en examenresultaten) op.

  Officiële inwoners van Nederland moeten hun DigiD gebruiken om in te loggen bij Studielink. Internationale studenten maken een account aan met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Zodra je een account hebt, kun je een ‘nieuwe inschrijving toevoegen’ door de opleiding van jouw keuze op te geven bij ‘Koninklijke Academie / Koninklijk Conservatorium Den Haag’. Volg de stappen zorgvuldig en bevestig je aanmelding.

  Gedetailleerde instructies en hulp bij de procedure vind je op de website van Studielink.
  Let op! Je ontvangt een automatisch bericht in je mailbox met het onderwerp "Upload the required documents". Kijk ook in je ongewenste e-mail map als je deze niet binnen 3 minuten hebt ontvangen.

Meld je aan

Nadat je inschrijving via Studielink is bevestigd, ontvang je een e-mail van de studentenadministratie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In deze e-mail vind je je persoonlijke inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot Osiris: het online aanmeldingssysteem van de Academie. Hier kun je je portfolio en andere vereiste documenten uploaden. De digitale aanmelding bestaat uit:

 • je motivatiebrief
 • je portfolio (in PDF, max 20MB)
 • je CV (beschrijving van je vooropleiding en andere ervaring)

Meer informatie over de gevraagde documenten kun je vinden onder Toelatingseisen.

Alle kandidaten moeten hun portfolio en alle vereiste documenten voor 1 mei indienen.

De selectiecommissie beoordeelt je portfolio en motivatie en je wordt per e-mail op de hoogte gebracht van het resultaat.

Alle kandidaten die door de eerste ronde zijn, worden uitgenodigd voor een gesprek (op de academie of online) tijdens de toelatingsweek in mei. Neem je portfolio met originele voorbeelden van je werk mee naar dit interview.

De gesprekken vinden in kleine groepen (4-5 kandidaten) plaats. De toelatingscommissie gaat met jou en de andere kandidaten in gesprek over je ervaring, intenties en verwachtingen. Hierbij krijg je de gelegenheid je portfolio te laten zien naar aanleiding waarvan ook vragen worden gesteld. Elk groepsgesprek duurt ongeveer 45 minuten. Je wordt tijdig geïnformeerd over de dag en tijd van het gesprek.

Aan het einde van de week vergelijkt de toelatingscommissie alle kandidaten en beslist zij welke studenten worden toegelaten tot de opleiding Bachelor Beeldende Kunst aan de KABK. De uitkomst van de besluitvorming wordt binnen 2 weken na de toelatingen bekendgemaakt.

Na het toelatingsgesprek wordt je geïnformeerd of je al dan niet wordt toegelaten tot ons programma. Alle studenten die een plaats krijgen aangeboden moeten een aantal benodigde documenten uploaden om hun inschrijving te voltooien. Deze documenten zijn onder andere:

 • Kopie van je paspoort*, geopend op de pagina met je foto en persoonlijke informatie
 • Kopieën van al je diploma's (middelbare school- en/of bachelordiploma indien van toepassing)
 • Een recente profielfoto (om af te drukken op uw studentenkaart)
 • Een bewijs van Engelse taalvaardigheid (alleen voor niet-EER-studenten)

* mocht je een tweede nationaliteit beschikken, ontvangen wij een kopie van je tweede paspoort

Je officiële inschrijving voor de opleiding van jouw keuze is voltooid na betaling van het collegegeld. Overige informatie met betrekking tot je inschrijving wordt door onze studentenadministratie via e-mail naar je verzonden.

Zodra je officieel bent ingeschreven als student aan de KABK, ontvang je je studentenkaart en een bewijs van inschrijving.