Wil je toelating doen voor een van de opleidingen van de KABK? Hieronder zetten we stapsgewijs uiteen hoe de toelatingsprocedure van de KABK werkt.

Aanmelding en toelating

Studielink is het algemene systeem voor inschrijving en aanmelding bij alle niet-particuliere instellingen voor hoger onderwijs in Nederland.

  • Maak een Studielink-account aan: geef persoonlijke gegevens zoals vermeld in je paspoort of ID-kaart en gegevens over je vooropleiding (school, diploma’s en examenresultaten) op.

    Officiële inwoners van Nederland moeten hun DigiD gebruiken om in te loggen bij Studielink. Internationale studenten maken een account aan met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Zodra je een account hebt, kun je een ‘nieuwe inschrijving toevoegen’ door de opleiding van jouw keuze op te geven bij ‘Koninklijke Academie / Koninklijk Conservatorium Den Haag’. Volg de stappen zorgvuldig en bevestig je aanmelding.
    Gedetailleerde instructies en hulp bij de procedure vind je op de website van Studielink.

Meld je aan via Studielink

Nadat je inschrijving via Studielink is bevestigd, ontvang je een e-mail van de Studentenadministratie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag met instructies over het indienen van je portfolio, motivatiebrief en in sommige gevallen een opdracht of andere gerelateerde documenten.

Elke opleiding heeft haar eigen eisen; de desbetreffende informatie staat op de pagina van elke opleiding.

Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een dag met een toelatingsexamen of gesprek bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In de meeste gevallen betekent dit een presentatie van werk (portfolio), een opdracht en een gesprek. Elke opleiding heeft haar eigen eisen; de desbetreffende informatie staat op de pagina van elke opleiding.

Toelatingseisen voor Bachelor
Om je te kunnen aanmelden voor een bacheloropleiding moet je in het bezit te zijn van een diploma VWO, HAVO, MBO-4 diploma of een gelijkwaardig buitenlands diploma. Als je geen sufficiënt diploma hebt is het mogelijk een test te maken bij de KABK, waarbij wordt gekeken of je toch aan het vereiste niveau voldoet. Voor iedere studie word je uitgenodigd voor een toelatingsexamen (o.a. portfolio, opdracht en interview). Als je die succesvol hebt afgerond, ontvang je een uitnodiging voor de start van het nieuwe schooljaar.

Toelatingseisen voor een Master
Ook voordat je aan een masteropleiding kunt beginnen, is het van belang dat je een succesvol toelatingsexamen aflegt (o.a. portfolio en interview)

Taalniveau
Ben je een niet-Nederlandstalige student dan moet je voor zowel de bachelor als de master voldoende Engels kunnen schrijven en spreken om je studie binnen het kunstacademie te mogen volgen. Je kennis wordt getest op het beoordelingsniveau van de IELTS (6,0) of TOEFL (niveau 80 internet-based of niveau 550 paper-based test). Voldoe je daar niet aan, zal je eerst een taalcursus moeten volgen.

Kandidaten uit China moeten een Nuffic-certificaat aanvragen en inleveren.

Zie ook

Vragen of opmerkingen?

Contact

Bekijk de FAQ of neem contact op met de studentenadministratie en/of international office.