Wil je toelating doen voor een van de opleidingen van de KABK? Kies een programma of lees eerst de informatie over de toelatingsprocedure, toelatingseisen en aanmeldingsdata.

Aanmelding & Toelating

Hieronder zetten we stapsgewijs uiteen hoe de toelatingsprocedure van de KABK werkt.

Studielink is het algemene systeem voor inschrijving en aanmelding bij alle niet-particuliere instellingen voor hoger onderwijs in Nederland.

 • Maak een Studielink-account aan: geef persoonlijke gegevens zoals vermeld in je paspoort of ID-kaart en gegevens over je vooropleiding (school, diploma’s en examenresultaten) op.

  Officiële inwoners van Nederland moeten hun DigiD gebruiken om in te loggen bij Studielink. Internationale studenten maken een account aan met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Zodra je een account hebt, kun je een ‘nieuwe inschrijving toevoegen’ door de opleiding van jouw keuze op te geven bij ‘Koninklijke Academie / Koninklijk Conservatorium Den Haag’. Volg de stappen zorgvuldig en bevestig je aanmelding.
  Gedetailleerde instructies en hulp bij de procedure vind je op de website van Studielink.
  Let op! Je ontvangt een automatisch bericht in je mailbox met het onderwerp "Upload the required documents". Kijk ook in je ongewenste e-mail map als je deze niet binnen 3 minuten hebt ontvangen.

Meld je aan via Studielink

Nadat je inschrijving via Studielink is bevestigd, ontvang je een e-mail van de Studentenadministratie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag met instructies over het indienen van je portfolio, motivatiebrief en in sommige gevallen een opdracht of andere gerelateerde documenten.

LET OP! Elke opleiding heeft haar eigen eisen; de desbetreffende informatie staat op de Toelatingseisen pagina van alle opleidingen.

Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een dag met een toelatingsexamen of gesprek bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag*. In de meeste gevallen betekent dit een presentatie van werk (portfolio), een opdracht en een gesprek.

LET OP! Elke opleiding heeft haar eigen eisen; de desbetreffende informatie staat op de Toelatingseisen pagina van alle opleidingen.


*Let op: vanwege de omvang van het Coronavirus worden alternatieve kanalen voor de toelatingsgesprekken aangeboden voor aspirant-studenten. Het is mogelijk dat sollicitatiegesprekken via Skype of Microsoft Teams verlopen. Je wordt hiervan op de hoogte gebracht door de studentenadministratie of de afdeling.

Na het toelatingsgesprek word je geïnformeerd of je al dan niet wordt toegelaten tot ons programma. Alle studenten die een plaats krijgen aangeboden moeten een aantal benodigde documenten uploaden om hun inschrijving te voltooien. Deze documenten zijn onder andere:

 • Kopie van je paspoort*, geopend op de pagina met je foto en persoonlijke informatie
 • Kopieën van al je diploma's (middelbare school- en/of bachelordiploma indien van toepassing)
 • Een recente profielfoto (om af te drukken op uw studentenkaart)
 • Een bewijs van Engelse taalvaardigheid (alleen voor niet-EER-studenten)

* mocht je een tweede nationaliteit beschikken, ontvangen wij een kopie van je tweede paspoort

FAQs: Aanmelding & toelating

Toelatingseisen

Om je te kunnen aanmelden voor een bacheloropleiding moet je in het bezit te zijn van een diploma VWO, HAVO, MBO-4 diploma of een gelijkwaardig buitenlands diploma.

Bekijk de Nederlandse waardering van buitenlandse diploma’s op de Nuffic-website.

Als je geen sufficiënt diploma hebt is het mogelijk een test te maken bij de KABK, waarbij wordt gekeken of je toch aan het vereiste niveau voldoet.

Voor alle masterprogramma’s die de academie aanbiedt geldt dat deelnemers in het bezit moeten zijn van een bachelor- of masterdiploma van een kunstacademie of een gelijkwaardige opleiding.

Bekijk de Nederlandse waardering van buitenlandse diploma’s op de Nuffic-website.

Voor zowel de bachelor- als masteropleidingen moet je voldoende Engels kunnen schrijven en spreken om je studie aan de Koninklijke Academie te mogen volgen. Je Engels moet aan de minimumeisen voldoen.

 • Alle niet-EU/EER kandidaten moeten een TOEFL/IELTS test score inleveren behalve studiekiezers uit landen waar het Engels de officiële voertaal is zoals Verenigde Staten, UK, Canada, Australia, Nieuw Zeeland.
  Deadline om de testresultaten in te dienen is 13 juni 2021.
 • Het niveau van de Engelse taal van EU/EER-kandidaten wordt tijdens het toelatingsgesprek op de academie beoordeeld.

Elke opleiding heeft zijn eigen specifieke eisen met betrekking tot portfolio, toelatingsopdrachten, en interviews.

Voor iedere studie word je gevraagd om je portfolio in te dienen. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een toelatingsexamen (o.a. portfolio, opdracht en interview). Als je die succesvol hebt afgerond, ontvang je een uitnodiging voor de start van het nieuwe schooljaar.

Ook voordat je aan een mastersopleiding kunt beginnen, is het van belang dat je een succesvol toelatingsexamen aflegt (o.a. portfolio en interview).

Gerelateerde informatie en tips per afdeling zijn te vinden onder het toelatingseisen-pagina van elke opleiding.

Vragen of opmerkingen?

Contact

Bekijk de FAQ of neem contact op met de studentenadministratie en/of international office.

Deadlines voor het indienen van je portfolio

Aanmeldingen voor onze bachelor- en masteropleidingen openen op 1 oktober. De deadlines voor het inleveren van je portfolio kunnen per afdeling verschillen. De volgende deadlines zijn inleverdata voor je portfolio, CV en sollicitatiebrief en in sommige gevallen een opdracht of andere gerelateerde documenten (nadat je je hebt aangemeld via Studielink).

Portfolio-deadlines bacheloropleidingen

De deadlines voor het indienen van je portfolio zijn per afdeling verschillend. Onderstaande data gelden als uiterste deadline voor het indienen van je portfolio, CV en motivatiebrief en in sommige gevallen een opdracht of andere gerelateerde documenten (nadat je je hebt aangemeld via studielink).

Niet-EU/EEREU/EER
Bachelor ArtScience3 mei3 mei
Bachelor Beeldende Kunst1 mei1 mei
Bachelor Interactive/Media/Design14 April7 June
Bachelor Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen1 mei1 juni
Bachelor Fotografie1 mei1 mei
Bachelor Grafisch Ontwerpen19 maart28 april
Bachelor Textiel en Mode2 maart13 april

Portfolio-deadlines masteropleidingen

De deadlines voor het indienen van je portfolio zijn per afdeling verschillend. Onderstaande deadlines gelden voor zowel EU/EER als niet-EU/EER studenten, tenzij anders vermeld.

Prioriteit deadlineUiterste deadline
Master ArtScience-3 mei
Master Artistic Research1 maart1 mei
Master Industrial Design1 maart1 mei
Master Interior Architecture (INSIDE)1 maart1 mei
Master Photography & Society1 maart1 mei
Master Non Linear Narrative1 maart
(uiterste deadline voor niet-EU/EER-kandidaten)
1 mei
(uiterste deadline voor EU/EER-kandidaten)
Master TypeMedia31 januari31 januari

Zie ook