NL / EN
   


Student Portal

 
   
Industrial Design

Graduation project 'BIOMIMICRY: 3D printed soft seat BIOMIMICRY: 3D PRINTED SOFT SEAT (2014)' | Lilian van Daal, PGC Industrial Design 2014

Image: BIOMIMICRY: 3D printed soft seat (2014) | Lilian van Daal, PGC Industrial Design 2014

De Industrial Design is een tweejarig, Engelstalig programma voor ontwerpers die met toegepast ontwerp een bewuste bijdrage willen leveren aan de wereld van nu en de toekomst. Die hun creativiteit willen aanscherpen om binnen een complex samenspel van factoren tot een 'oplossing' te komen in de vorm van een onderscheidend en elegant ontwerp. Voor ontwerpers die als professional in het industriële speelveld willen opereren: het willen onderzoeken, kritisch bevragen en (mede)vormgeven.

De Industrial Design brengt de technische en productionele aspecten van het industrieel ontwerpen en haar inhoudelijke, culturele en maatschappelijke betekenis samen.

De Industrial Design bestaat sinds 1950 en is daarmee de oudste erkende cursus op het gebied van vormgeving en industrieel ontwerpen in Nederland. Prominente personen zoals Gerrit Rietveld, Frans de La Haye en Renny Ramakers zijn als student of docent verbonden geweest aan deze cursus.

Op dit moment wordt deze erkende cursus omgezet naar een tweejarig voltijdsprogramma. Het rooster en het gecondenseerde curriculum laten zich goed combineren met een professionele praktijk.

Hier vind je meer informatie over de Toelatingsprocedure en een overzicht van de Collegegeldtarieven.

Contact

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met:
Maaike Roozenburg, Hoofd Industrial Design via m.roozenburg@kabk.nl
   
      Copyright © 2010-2017 KABK Den Haag
All Rights Reserved