NL / EN
       
   
Textiel & Mode (ba)

Textiel en mode kunnen gezien worden als een visuele taal van de tijdsgeest, gekoppeld aan materie, ambacht en traditie. Het vinden van een persoonlijk evenwicht tussen textiel en mode is hier essentieel. Belangrijke leidraad voor de afstudeerrichting Textiel en Mode aan de KABK is de geschiedenis van het historisch kostuum en folklore. Het ontwikkelen van een eigen stijl, werkwijze en schriftuur in alle facetten van het textiel- en modevak wordt grondig geëxploreerd.

 

Textiel en Mode aan de KABK kent twee specialisatierichtingen: Conceptontwikkeling Mode en Conceptontwikkeling Textiel. In het propedeusejaar worden onder meer basisvaardigheden, technieken, inzichten en kennis verworven die samen het fundament vormen voor de verdere studie. Naast ontwerpen vormen Beeldontwikkeling, Patroon- en modetekenen, Kleurkennis, Fotografie, Styling en diverse technieken zoals weven, breien, verven, belangrijke beeldondersteunende vakken. Vanuit de eigen inspiratie en opdracht wordt een collectie ontworpen en uitgevoerd. De ontwikkeling van het concept bestaat uit grondige voorstudie, experiment, onderzoek en toevoeging van techniek. Bij Textiel en Mode worden studenten opgeleid tot modeontwerper ofwel dessin- of textielontwerper. In de individuele invulling van het vak kan het accent ook gelegd worden op bijvoorbeeld ontwerpvisie, kledingvisie, textielontwikkeling, presentatiestyling of conceptstyling.

De KABK is in 2003 een samenwerking aangegaan met de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, die bekend staat als één van de belangrijkste Europese trendsetters in de mode. Het studieplan is een concept dat ontstaan is uit beroepservaring en kennis. Hierdoor is niet alleen een breed netwerk met nationale en internationale stageplaatsen ontstaan, maar zijn ook personen uit het internationale veld actief in de opleiding. Naast Jurgi Persoons, hoofd van de opleinding, doceert ook Marina Yee, bekend van 'de zes van Antwerpen', binnen de opleiding. 

Zie meer werk van de studenten >

 

Als je geïnteresseerd bent en je wilt toelating doen, meld je dan hier of via de 'admission' button aan voor een toelatingsexamen. Nadat je je hebt geregistreerd ontvang je informatie over de toelatingsprocedure.

Meer informatie

Hoofd Textiel en Mode: Jurgi Persoons
j.persoons@kabk.nl

Coördinator Textiel en Mode: Gerrit Uittenbogaard
g.uittenbogaard@kabk.nl
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Live stream