NL / EN
       
   
Tales of a City

De afdeling Grafisch Ontwerpen van de KABK doet mee aan het internationale Erasmus kunstproject 'Tales of a city'. Het project waarin Marmara University Istanbul, het Sint Lucas uit Antwerpen en de KABK deelnemen, vond dit jaar plaats in Den Haag.

Drie jaar achter elkaar bezoeken de academies één van de andere partnerinstellingen. Dit jaar was het project in Den Haag, als vervolg op het eerste deel van het project vorig jaar maart in Istanbul, toen culturele hoofdstad van Europa.

Studenten van de drie academies werkten twee weken in groepen van vijf personen. Literatuur diende in dit project als uitgangspunt voor een visuele analyse van de stad Den Haag. Er zijn teksten geselecteerd over en uit Den Haag die een specifiek aspect van deze veelzijdige stad tonen, voor discussie of inspiratie. Zo kwamen belangrijke thema’s voor Den Haag aan de orde: de aanwezigheid van water, oorlog, politiek en de link die de stad heeft met voormalig Nederlands Indië. Teksten waren van onder andere Wim de Bie, Louis Couperus en Vincent van Gogh.
Om de (buitenlandse) studenten een goede indruk te geven van de stad gingen ze bijvoorbeeld op pad met de nachtburgemeester en Wim de Bie nam ze mee naar het bunkermuseum.

Vanuit de verschillende culturele achtergronden werkten de studenten gezamenlijk aan een visuele reactie op de literaire teksten en de realiteit van de stad zelf. De werken zijn na twee weken samen in een tentoonstelling getoond. De werken namen allerlei vormen aannemen: van posters tot installaties.

 Zie ook de website http://graphicjourneyinto.wordpress.com en de projectwebsite van vorig jaar

http://istanbul.studiokabk.nl/
   

Tales of a City 2011
 

Tales of a City 2010