NL / EN
       
   
Algemene informatie

Aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) kun je diverse bachelor- en masteropleidingen volgen. Ook zijn er verschillende voortrajecten. Via de Academie der Kunsten is het mogelijk te promoveren binnen de kunsten. Wij bereiden studenten voor op een professionele beroepspraktijk.

Aan de KABK worden studenten opgeleid tot zelfbewuste kunstenaars en ontwerpers, die door hun gedrevenheid, inhoudelijke diepgang en experimentele instelling een betekenisvolle inbreng hebben in hun discipline en de maatschappij.

Het doel van je opleiding aan de KABK is dat je na je studie kunt functioneren als professioneel kunstenaar of ontwerper. Het onderwijs bestaat uit de propedeuse en de hoofdfase die verdeeld is in de vakstudiefase en de eindstudiefase. Onder Studie informatie en vind je alle informatie over wat er komt kijken bij het studeren aan de KABK. Ook kun je gebruikmaken van vele faciliteiten

De Koninklijke Academie is op1 januari 1990  gefuseerd met het Koninklijk Conservatorium tot de Hogeschool van Beeldende Kunsten, Muziek en Dans. De nieuwe naam is Hogeschool der Kunsten Den Haag.