NL / EN
       
   
Academie der Kunsten

De Academie der Kunsten is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden en de Hogeschool der Kunsten Den Haag. De HdK bestaat uit het Koninklijk Conservatorium (KC) en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK). De Academie werkt aan het samengaan van kunsten en wetenschappen.

Dit biedt allerlei interessante perspectieven voor Leidse en Haagse studenten, docenten en andere onderzoekers die op zoek zijn naar de grenzen van hun kunnen én kennen. In de Academie der Kunsten komen kunst en wetenschap samen.

Het kunstonderwijs wordt voornamelijk in Den Haag aan KABK en KC gegeven en het universitair onderwijs wordt aan de universiteit Leiden gegeven. Voor de praktische vakken in de kunsten gelden toegangseisen. Die eisen gelden voor alle uitvoerende en scheppende vakken (vocaal, instrumentaal, beeldend). Meer informatie over aanmelding, toelating en inschrijving aan de Universiteit Leiden, het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, vind je op: www.leidenuniv.nl .

Aan de Universiteit Leiden studeren ruim 16.000 studenten en werken ruim 1500 hoogleraren en academische stafleden. De opleidingen van de Universiteit Leiden zijn gegroepeerd in vijf faculteiten: Archeologie, Geesteswetenschappen, Geneeskunde, Rechtsgeleerdheid, Sociale Wetenschappen, en Wiskunde en Natuurwetenschappen.

De Academie der Kunsten presenteert het onderwijsprogramma en andere activiteiten op de website. Zowel de gids met het onderwijsprogramma, informatie over lezingen en seminars als een prospectus met het programma van de Master Photographic Studies zijn in tekst beschikbaar. Zie hun website voor meer informatie.

De Academie der Kunsten biedt de volgende mogelijkheden:

  • Keuzevakken aan het Koninklijke Conservatorium (KC) en Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK)
  • Minoren aan het Koninklijke Conservatorium
  • Promoveren in de kunsten