NL / EN
   


Student Portal

 
   
Academie der Kunsten

De Academie der Kunsten (ACPA) is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden en de Hogeschool der Kunsten Den Haag (HdK). De HdK bestaat uit het Koninklijk Conservatorium (KC) en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK). De Academie werkt aan het samengaan van kunsten en wetenschappen.

Dit biedt allerlei interessante perspectieven voor Leidse en Haagse studenten, docenten en andere onderzoekers die op zoek zijn naar de grenzen van hun kunnen én kennen. In de Academie der Kunsten komen kunst en wetenschap samen.

Aan de Universiteit Leiden studeren ruim 23000 studenten en werken ruim 2200 hoogleraren en academische stafleden. De opleidingen van de Universiteit Leiden zijn gegroepeerd in zeven faculteiten: Archeologie, Geesteswetenschappen, Leids Universitair Medisch Centrum, Rechtsgeleerdheid, Sociale Wetenschappen, en Wiskunde en Natuurwetenschappen.

Het kunstonderwijs wordt voornamelijk in Den Haag aan KABK en KC gegeven en het universitair onderwijs wordt aan de universiteit Leiden gegeven. Voor de praktische vakken in de kunsten gelden toegangseisen. Die eisen gelden voor alle uitvoerende en scheppende vakken (vocaal, instrumentaal, beeldend).

Voor KABK studenten biedt de Academie der Kunsten de volgende mogelijkheden:

  • Keuzevakken aan het Koninklijke Conservatorium (KC)
  • Keuzevakken aan de Universiteit Leiden
  • Promoveren in de kunsten

Meer informatie over het onderwijsprogramma, aanmelding, toelating en inschrijving aan de Universiteit Leiden, het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, vind je op de website van de Academie der Kunsten.

Keuzevakken aan de Universiteit Leiden

Voor hoofdfase studenten van de Koninklijke Academie is het mogelijk om aan de Universiteit Leiden keuzevakken te volgen.
Actuele informatie over de vakken is te vinden in de online studiegids van de Universiteit Leiden

Een student die aan een ander instituut een keuzevak wil volgen moet toestemming hebben van de examencommissie van het ontvangende instituut en van het eigen instituut.

Voor meer informatie kun je contact op nemen met Rogier Schneemann, Academie der Kunsten, +31 (0)71 527 2999

Aanmelding en toelating voor keuzevakken in Leiden

a. Keuzevakken aan de Academie der Kunsten 

De Academie der Kunsten heeft speciaal voor Leidse en Haagse studenten een aantal keuzevakken ontwikkeld die in Leiden worden gegeven, zoals Capita selecta oude muziek, Muziektheorie, Geschiedenis van de westerse muziek, Wereldmuziek, Wat is Muziek?, etc. Klik hier voor een overzicht van deze vakken. 

b. Keuzevakken aan andere Leidse faculteiten 

Studenten van de KABK kunnen ook keuzevakken aan andere Leidse faculteiten volgen. Een overzicht van een aantal Leidse keuzevakken die expliciet gericht zijn op beeldende kunst, muziek, dans, management en beleid is te vinden op de website www.studiegids.leidenuniv.nl.


Om je aan te melden voor een keuzevak aan de Universiteit Leiden of de Academie der Kunsten ga naar Electives for KC and KABK students of neem contact op met Rogier Schneemann van de Academie der Kunsten, acpa@hum.leidenuniv.nl.

 

 
   
      Copyright © 2010-2017 KABK Den Haag
All Rights Reserved