NL / EN
 
       
   
The Power of the Single Image: Preview afstudeerexpo fotografie in Melkweg Expo
20 mei - 18 juni 2017 | Melkweg Expo, Amsterdam

Fotografie Past event

Presented by 'The Ink, the Milk, the Blood' afstudeercampagne van de afdeling fotografie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

In Melkweg Expo presenteren de 38 internationale KABK studenten fotografie ‘The Power of the Single Image’ en zetten ze zich als zelfstandig maker op de kaart! De bezoeker duikt in de wereld van de jonge fotografen en ontdekt hun beweegredenen en de kracht die van één beeld kan uitgaan. 

In de expo ‘The Power of the Single Image’ onderzoeken de studenten de kracht van één beeld. Als groep in een exporuimte heeft elke fotograaf slechts beperkte mogelijkheden om zijn werk in de ruimte te plaatsen en zijn boodschap te communiceren. De studenten worden gedwongen om keuzes te maken en een beeld (-uit) te kiezen dat de rest van hun creatief proces en werk symboliseert. De exporuimte wordt gevuld met de krachtigste beelden van alle projecten van de studenten: een explosie van sterke beelden die het resultaat zijn van de zoektocht naar schoonheid, zingeving en het perfecte beeld.

Tijdens de expo opening, vrijdag 19 mei om 19:00 uur werp je dus als bezoeker een eerste blik op het eindexamenwerk van de studenten. Deze preview is gecreëerd in samenwerking met ontwerpstudio Lennarts & de Bruijn en combineert ‘the single image’ met een statement van de maker. Daarnaast kan je in de expo ook enkele exclusieve prints, geselecteerd door Fleurie Kloostra en Robert Jan Verhagen, in gelimiteerde oplage aankopen. Een unieke kans om werk te kopen van de jonge fotografen en hen financieel te steunen met hun afstudeercampagne!

In Melkweg Expo krijg je al een voorproefje en een exclusieve blik achter de schermen. De eindexamenexpositie zelf is van 30 juni tot en met 6 juli te bezoeken op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Fotografen:
Larissa Ambachtsheer, Eline Benjaminsen, Angeniet Berkers, Wiosna van Bon, Sonja de Bruin, Annelies Bruins, Jesse Budel, Jasmijn Bul, Marina Caneve, Lisa van Casand, Lois Cohen, Marlous Dirks, Tanya Eftal, Jaimy-Gail de Gier, Katarína Gališinová, Thomas van den Hecke, Isabelle van Hemert, Emma Hopstaken, George Knegtel, Nine Kootstra, Audrius Kriaučiūnas, Marijn van der Leeuw, Laura Luca, Martijn Mendel, Annija Muižule, Maarten Broekhuizen, Richtje Nijhof, Medina Rešić, Tessa van Rijn, Annemiek Schout, Muriel Schouten, Tommy Smits, Lise Straatsma, Mirjam Suiker, Gilleam Trapenberg, Lotte van Uittert, Indrė Urbonaitė, Liv Ylva.

The Power of the Single Image
20 mei t/m 18 juni
Opening: vrijdag 19 mei, 19:00
Open: wo t/m zo, 12:00 - 21:00
Ingang via Melkweg Café (Marnixstraat 409)
RSVP facebook event  
Nieuws categorieën

Exposities

Interieurarchitectuur

Tentoonstelling 'HedenHaags' met werk van KABK studenten
25 augustus t/m 8 oktober 2017 | De Mesdag Collectie, Den Haag

KABK

Graduation Festival 2017
Gefeliciteerd aan alle afstudeerders!

Fotografie

KABK Photography at Arles | Collaboration with FOAM and ECAL
3-9 July 2017 | Les Rencontres de la photographie, Arles

Grafisch Ontwerpen

Tentoonstelling ‘Declaring Reason. Studenten Grafisch Ontwerpen KABK ontcijferen politieke boeken’
3 juni t/m 24 september 2017 | Museum Meermanno, Den Haag

 
Twitter

YouTube

Live stream