NL / EN
 
       
   
Studenten, alumni en docenten KABK in festival Designkwartier Den Haag 2016
27-29 mei 2016 | Zeeheldenkwartier, Den Haag

Extern Alumni

Het laatste weekend van mei staat Den Haag in het teken van vernieuwend Nederlands design. Van vrijdag 27 t/m 29 mei strijkt festival Designkwartier Den Haag voor de derde keer neer in het levendige Zeeheldenkwartier.

Festival Designkwartier mixt presentaties, winkels, activiteiten en exposities op designgebied tot een inspirerende happening. Drie dagen lang is het Zeeheldenkwartier het domein van toonaangevende ontwerpers en nieuw talent met prikkelende projecten. Je vindt er bijzonder design voor dagelijks gebruik, naast inventieve en geestige objecten om over na te denken. Tijdens het festival zijn de ontwerpers zelf aanwezig om hun werk toe te lichten. De bezoeker wordt zo uitgedaagd om vanzelfsprekende zaken nu eens op een andere manier te bekijken. De route is al even inspirerend en loopt langs zo’n 50 gevarieerde locaties zoals pop up stores, winkels, galeries, museum Panorama Mesdag, rijksmonument de Tempel, kunstcentrum Stroom Den Haag en verrassende plekken als binnentuinen, woonhuizen en loodsen.

Hieronder volgt een lijst (niet volledig) met de deelnemende alumni, studenten, (gast) docenten op verschillende locaties tijdens het festival.

STROOM DEN HAAG:

  • Sara Vrugt (alumna Textiel & Mode) presenteert samen met Daniel van Dijck (alumnus Interieurarchitectuur) een onconventioneel gedekte tafel in de entreehal van Stroom.
  • Mirte van Kooten (alumna Grafisch Ontwerpen) presenteert Ritual of the Temporary Home
  • Christie van der Haak 
  • Studenten Interieurarchitectuur presenteren stoelen geïnspireerd op Bo Bardi, waaronder de Giraffe Chair
  • OpZicht presentatie Pro or Anti van Menno de Bruijn & Max Lennarts
  • Ondertussen presentatie van Anne Kranenborg 

MUSEUM VOOR COMMUNICATIE 

In Museum voor Communicatie presenteert Janine Terlouw (alumna Grafisch Ontwerpen) het project Stay Connected

DAVID IN DEN BOSCH

Alumnus Fotografie David in den Bosch presenteert een collectie van 100 foto’s van unieke broccoli die onze blik op voedsel poogt te her-ijken. 

CARTE BLANCHE 

Carte Blanche -opgericht door Birgitta van Langeveld (alumna Grafisch Ontwerpen) en Wendy Rommers- experimenteert met creatieve events en pop-ups, om zo een verhaal te vertellen over de visuele kracht, smaak, geur en beleving van voedsel. Speciaal voor Designkwartier bouwen ze een grafisch visuele installatie van koek die doorlopend verandert. Carte Blanche nodigt je uit om te komen proeven, en meteen een stukje installatie mee naar huis te nemen. 

KONINKLIJKE ACADEMIE VAN BEELDENDE KUNSTEN - CALL ME

Speciaal voor Designkwartier hebben studenten van de afdeling Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag een kleine collectie samengesteld van hun werk. Op die manier willen ze het publiek laten kennismaken met het creatieve werk dat deze nieuwe lichting ontwerpers de afgelopen vier jaar op de kunstacademie heeft gemaakt. Iedere student heeft zijn eigen fascinatie en verhaal die ze heel graag delen met het publiek. Alle werken zijn te koop. De opbrengst wordt besteed aan de opbouw van de expositie Call me, Open House van hun eindexamen van 2 t/m 7 juli. 

WINDMAKERS

Bij Windmakers, een platform voor jonge makers uit Den Haag, kan het publiek zelf zelf een collage maken om zo het mooie van het maakproces te ervaren. Windmakers wil op deze manier het maakproces van kunst en design visualiseren en promoten. Het platform bestaat uit: Janne van Gilst (alumna Fotografie), Lisa Laperre (grafisch ontwerper), Lucia Javicoli (beeldend kunstenaar) en Lorena van Bunningen (beeldend kunstenaar, alumna Fotografie). 

DE BESTURING

met veel verschillende presentaties o.a. van alumna Interieurarchitectuur Nynke Koster

CLUBHUIS

Clubhuis zal o.a. werk verkopen Bao Yao Fei (alumn. Textiel & Mode), Sanne Groenendaal (alumna Grafisch Ontwerpen), Gwenda Jakobs, Jonathan Looman, Lauren Hillebrandt (alumna Fotografie), Idris van Heffen en Studio Feig. 

I WAIT HERE

I Wait Here organiseert dit jaar een bijzondere veiling die bezoekers de kans biedt om onderzoek of prototypes te kopen. De veiling daagt je ook uit na te denken over de waarde van een idee en de tijdsinvestering van de ontwerper. Naast de veiling is de installatie 'Heartbloom' van Rogier Arents & Bin Yu live te ervaren. En natuurlijk is er een uitgebreide winkel met veel nieuwe producten van alle ontwerpers. Met Hozan Zangana, Rogier Arents, Kirstie van Noort, Lotte de Raadt, Jetske Visser, Michiel Martens, Aliki van der Kruijs, Roos Meerman, Handmade Industrials van Rutger de Regt en Marlies van Putten (alumni Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen), New Window X Sacha van den Haak & Felix van Dam, Martina Lasinger, Remy van Zandbergen, Alissa+Nienke en Steven Banken.

JORDY VAN DEN NIEUWENDIJK  

Jordy van den Nieuwendijk (alumnus en docent Grafisch Ontwerpen) presenteert tijdens het festival zijn Paprikakraam. Vanuit een groentekraam verkoopt hij risoprints van paprika's voor 10 euro en ter plekke gemaakte paprikatekeningen voor 30 euro.

DUTCH DAILY DESIGN

Dutch Design Daily LIVE Pop-Up is een serie LIVE events over Dutch Design. Het doel is om d.m.v. inhoudelijke presentaties en gesprekken met ontwerpers Dutch Design bij een zo breed mogelijk publiek promoten en bekend maken. 
Dewi Bekker (alumna Textiel & Mode) zal vertellen over haar persoonlijke werk en dat van het Haagse modecollectief ‘Das leben am Haverkamp’ waar zij deel van uit maakt

SATELLIETGROEP  

Satellietgroep brengt de zee en de Zandmotor naar Den Haag als bron van innovatie. Ze tonen werken van Atelier NL, Theun Karelse, ArtScience Interfaculteit KABK, Studio Nienke Hoogvliet, Aliki van der Kruijs en De Onkruidenier, die ons laten nadenken over een veranderend kustlandschap, klimaatverandering en de rol van de mens in deze processen. In de pop-up winkel zijn producten te koop. De restauratieruimte met onderzoek naar Haagse archeologische vondsten is open voor bezoekers. Op zondagmiddag is een expertmeeting met kunstenaars en ontwerpers, wetenschappers en kustkenners. Aanmelding noodzakelijk: satellietgroep@gmail.com

ROSA CORNELISSEN

Alumna Interieurarchitectuur Rosa Cornelissen staat op Designkwartier met haar werk: Abstract painting. Dit werk gaat over vernieuwing van het bekende. Haar gedachte wordt gepresenteerd door een glazen raam van meer dan 100 handgemaakte glazen bladeren.

TAS-KA

Jantien Baas en Hester Worst (alumnae Textiel & Mode) presenteren speciaal voor Designkwartier een nieuwe stof. 


Meer informatie: www.festivaldesignkwartier.nl

vrijdag 27 t/m zondag 29 mei
Locatioe: Zeeheldenkwartier, Den Haag 
Toegang: gratis

www.facebook.com/DesignkwartierDH
Twitter: @dsgnkwrtr
More information: info@festivaldesignkwartier.nl


Beeld ontwerp en campagne design: Alumna Elise Joy Kommer (Grafisch Ontwerpen, 2012) van studio kommerskijken en alumna Wilmar Grossouw (Grafisch Ontwerpen, 2005) van de ontwerpvloot 
Fotografie: alumna Sofie van der Sman (Fotografie, 2015) 
Nieuws categorie├źn

Events

KABK

Introductiedagen 2017/18
Welcome nieuwe studenten!

KABK

Aangepaste openingstijden tijdens de zomervakantie
13 juli - 25 augustus 2017

KABK

Start van Double Degree-programma in samenwerking met de Universiteit Leiden

KABK

Uitbreiding Masteraanbod
+ start Double Degree-programma in samenwerking met de Universiteit Leiden

KABK

New Master's programme: Non-Linear Narrative
Applications are open!

Fotografie

Zes KABK Fotografie studenten laten zien wat ondernemerschap voor hen is
Een project in samenwerking met FORUM opinieblad van VNO-NCW

Interieurarchitectuur

Winnaar Jos Brink Oeuvreprijs 2017 Ellie Lust kreeg kunstwerk ontworpen door studente Interieur Architectuur en Meubelontwerpen Zsofia Kollar

 
Twitter

YouTube

Live stream