NL / EN
 
       
   
Gerrit Noordzij Prijs 2012 voor Karel Martens
9-3-2012

KABK Event

De Gerrit Noordzij prijs gaat dit jaar naar typografisch ontwerper Karel Martens. Hij kreeg de prijs op vrijdag 9 maart in het Auditorium van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) uit handen van de laureaat 2009, Wim Crouwel. Direct na de prijsuitreiking vond de opening plaats van een tentoonstelling over het werk van Wim Crouwel in de galerie van de KABK. De tentoonstelling is nog tot en met 12 april te bezichtigen.

Karel Martens ontvangt de prijs, vernoemd naar letterontwerper Gerrit Noordzij, vanwege zijn prestaties op het gebied van zowel typografie, lesgeven als publiceren.

Op 9 maart opende een tentoonstelling in de galerie van de KABK over het werk van Gerrit Noordzij prijs laureaat 2009, grafisch vormgever Wim Crouwel. De tentoonstelling is samengesteld door studenten Type & Media van de KABK. De tentoonstelling van Wim Crouwel's werk is te bezichtigen in de galerie van de Academie tot en met 12 april 2012. Openingstijden zijn van maandag tot donderdag van 10.00 tot 21.00 uur (behalve maandag 9 april), op vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur (behalve vrijdag 6 april) en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (behalve zaterdag 7 april). Bij de tentoonstelling van Crouwel verschijnt een publicatie.

Gerrit Noordzij prijs
De Gerrit Noordzij prijs is een initiatief van de masteropleiding Type and Media van de KABK, georganiseerd in samenwerking met Museum Meermanno | Huis van het boek te Den Haag en onder auspiciën van de dr. P.A. Tiele-stichting. De prijs wordt een keer in de drie jaar door een deskundige jury toegekend.

De Gerrit Noordzij Prijs 2012 wordt gesponsord door: de J.E. Jurriaanse Foundation, de Dr. Hendrik Muller’s Vaderlandsch Fonds, Ontwerpwerk en gemeente Den Haag. 
Nieuws categorie├źn

Events

KABK

Aangepaste openingstijden tijdens de zomervakantie
13 juli - 25 augustus 2017

KABK

Start van Double Degree-programma in samenwerking met de Universiteit Leiden

KABK

Uitbreiding Masteraanbod
+ start Double Degree-programma in samenwerking met de Universiteit Leiden

KABK

New Master's programme: Non-Linear Narrative
Applications are open!

Fotografie

Zes KABK Fotografie studenten laten zien wat ondernemerschap voor hen is
Een project in samenwerking met FORUM opinieblad van VNO-NCW

Interieurarchitectuur

Winnaar Jos Brink Oeuvreprijs 2017 Ellie Lust kreeg kunstwerk ontworpen door studente Interieur Architectuur en Meubelontwerpen Zsofia Kollar

 
Twitter

YouTube

Live stream